Festivalul Antic Tomis transforma Constanta in destinatie culturala

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Festivalul Antic Tomis transforma Constanta in destinatie culturala


Festivalul Antic Tomis transforma Constanta in destinatie culturala

Redescoperirea valorilor culturale si istorice, dar si a vestigiilor antice specifice orasului Constanta, prin prezentarea realitatii istorice a Tomisului. Parade, demonstratii militare, proiectii de film la Arenele Tomis, dar si ateliere de reconstituire istorica. Toate vor spune povestea unor civilizatii si vor retrai istoria in prezent. Editia din acest an a Festivalului Antic Tomis va transforma Constanta in destinatie culturala. Evenimentul va stabili un nou model de manifestare istorica, pe litoralul romanesc.

Cu doar noua zile inainte de startul celei de-a doua editii a Festivalului Antic Tomis, organizatorii ne promit nu numai activitati educative, teatru antic, proiectii de filme, muzica antica si dans, ci si un mod inedit de promovare a evenimentului. Doua siluete de soldati romani realizate in marime naturala si amplasate in parcurile din oras vor anunta festivalul din acest an. Soldatii se vor plimba prin toate parcurile din orasul Constanta pana in prima zi a festivalului. Astfel, organizatorii ne asigura ca atat turistii prezenti pe litoral, cat si constantenii se vor putea fotografia cu vestitorii festivalului din acest an.

Potrivit reprezentantilor festivalului, prima editie a inregistrat un real succes, realizat cu ajutorul celor peste 6000 de participanti de toate varstele, implicati in diverse activitati ale evenimentului. Anul acesta iubitorii Cetatii Tomis vor avea parte de trei zile de program bogat in activitati diverse, degustari de produse autentice si multe surprize. Toate vor readuce la malul marii frumusetea si farmecul perioadei de glorie a Cetatii Tomis.

In acest an zona de ateliere va purta numele de "Parcul de reconstituire istorica Tomis", proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Festivalul Antic Tomis este un eveniment care valorifica istoria si vestigiile antice specifice zonei, prin activitati de arheologie experimentala. Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Turistica Litoral-Delta Dunarii si S.C. Groove Hour SRL Constanta cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta si al Primariei Muncipiului Constanta. Evenimentul se desfasoara timp de 3 zile in perioada 16-18 august 2013 in Parcul Arheologic al Primariei Constanta.

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

Publicat la data de: 07/08/2013

Etichete: Constanta  festival  Tomis  Mamaia  turism  evenimente 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777