Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Sfarsit de saptamana, dedicat teatrului antic


Sfarsit de saptamana, dedicat teatrului antic

 

 

Facultatea de Arte din cadrul Universitatii „Ovidius” Constanta prezinta in aceasta seara, de la ora 18.00, in Aula Magna a institutiei de invatamant  (sediul din B-dul Mamaia, nr.124) o noua reprezentatie a spectacolului „Medeea”, de Euripide.  Regia este semnata de conf.univ.dr. Daniela Vitcu Hantiu.

Constantenii sunt invitati sa vizioneze un spectacol legenda, in care Euripide, ultimul mare tragic grec, isi transforma personajele din victime ale destinului, in purtatoare ale unor pasiuni violente, responsabile pentru faptelor lor.  

Medeea este fiica regelui Colchida si sotia lui Iason, care o paraseste pentru o alta femeie. Ura nemarginita o transforma pe Medeea intr-un personaj  satanic, in stare sa-si otraveasca rivala, ba chiar sa-si ucida copiii, pentru a-i provoca suferinta lui Iason.

Studentii Facultatii de Arte din cadrul Universitatii Ovidius Constanta ne arata ca pot pune in scena si juca o tragedie antica. In ce masura au reusit acest lucru, numai publicul spectator si cel iubitor de teatru poate spune! Spectacolul a fost jucat si in aceasta vara, in cadrul zilelor dedicate Festivalului Antic Tomis, in Parcul Tabacarie din Constanta.

"Cruzimea actului femeii inselate si tradate se dilueaza intr-o motivatie adanc umana, incat la sfarsitul spectacolului aproape ca n-o mai prive?ti ca pe o prunc ucigasa", spune scriitorul Nicolae Prelipceanu despre aceasta piesa.

In distributia spectacolului, iubitorii de teatru il vor intalni in rolul lui Iason, conducatorul argonautilor, pe indragitul realizator de radio constantean, Ionut Dulgheriu. Rolul Medeei este interpretat de Dana Cojan. Costumele poarta semnatura  Lilianei Cornila.  

Intrarea la spectacol este libera. 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

Publicat la data de: 29/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  Constanta  Mamaia  Universitatea Ovidius  Facultatea de Arte  teatru  Medeea  spectacole 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777