Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Bijuterii de epoca la "Retro Parada Toamnei 2013"


Bijuterii de epoca la

 

 

"Retro Parada Toamnei", ultimul eveniment al anului dedicat vehiculelor istorice, a avut loc sambata trecuta in 17 orase din toata tara. La parada, organizata de Retromobil Club Romania (RCR) au participat peste 500 de automobile si motociclete, atestate ca vehicule istorice.

Pasionatii de automobilism din Constanta au putut admira 40 de masini de epoca, care au defilat pe strazile din oras pe traseul B-dul I.C. BRATIANU-Autostrada A2 - podul Agigea - Port Poarta 9 - Lazu - Constanta -B-dul 1 Mai - B-dul Aurel Vlaicu.

Expozitia a avut loc in Parcarea Complexului Comercial Cora Bratianu.

Pentru cateva clipe, constantenii care s-au aflat in trafic s-au oprit pentru a admira povestile masinutelor din secolul trecut.

Bijuteriile pe patru roti, fabricate intre anii 1929 si 1983 au aratat impecabil, iar proprietarii lor ne-au garantat faptul ca valoarea fiecarui automobil este inestimabila, asta pentru ca au existat si potentiali cumparatori, care s-au multumit pana la urma doar sa priveasca batranele doamne de epoca!

Vedetele acestei editii au fost masinile americane, britanice si cele germane.

Intre expozanti a participat si constanteanul Dumitru Chirea, posesor a nici mai mult, nici mai putin de 52 de automobile, intre acestea 28 fiind de epoca. Impatimit colectionar, constanteanul a expus in premiera la aceasta editie a paradei un Ford Model A din 1929, masina folosita la transportul de lapte, in perioada interbelica.

Deliciul privirii trecatorilor a fost reprezentat de "broscutele" Volkswagen, colorate, micute, dar incapatoare.

"Retro Parada Toamnei" este organizata de filialele judetene RCR in Arad, Baia Mare, Brasov, Buzau, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Oradea, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targoviste, Targu Mures si Timisoara.

Retromobil Club Romania, Autoritate Nationala F.I.V.A., a aniversat anul acesta 15 ani de activitate. Presedinte de onoare al R.C.R. este MS Regele Mihai al Romaniei. Clubul reuneste peste 600 de colectionari grupati in 23 de filiale judetene/zonale.

In perioada 2005-octombrie 2013 au fost atestate ca vehicule istorice 1598 de automobile, motociclete, camioane, autoutiliare, remorci, motorete, rulote si scutere fabricate intre 1903 si 1983.

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 21/10/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mamaia  parada  masini  Retromobil Club Romania 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777