Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Muzica de suflet, la Medgidia


Muzica de suflet, la Medgidia

 

 

Incepe Festivalul International de Muzica Usoara "Dan Spataru"

 

Muzica de suflet si artisti de marca, in memoria lui Dan Spataru. Vineri, orasul in care marele artist si-a petrecut adolescenta ii cinsteste memoria prin Festivalul International de Muzica Usoara "Dan Spataru", ajuns la cea de-a VIII-a editie. Maine, de la ora 20.30 la Casa de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" din Medgidia, publicul va asculta cele mai indragite piese ale solistului.

Festivalul este un proiect cultural finantat pentru a treia oara consecutiv, de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local si Primaria Municipiului Medgidia, alaturi de Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR), prin Casa de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu".

In prima seara, incepand cu ora 20.30, vor urca pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" din Medgidia 11 concurenti, interpretand fiecare cate doua melodii.

Concurentii intra in competitie sambata, iar numele castigatorilor vor fi anuntate duminica, in cadrul Galei Laureatilor.

La editia din acest an participa interpreti din Romania, Albania, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina si Vietnam. Fiecare concurent va interpreta o melodie din repertoriul maestrului Dan Spataru.

Juriul din acest an este compus din nume cunoscute ale show-bizz-ului romanesc: realizatorul de emisiuni Titus Andrei, textierele Mirela Fugaru si Andreea Andrei, Sida Spataru - sotia lui Dan Spataru, solistul Pasha Parfeni din Republica Moldova, Daniela Daniel - consilier local, compozitorul Jolt Kerestely, solista Alina Sorescu - Ciucu, dirijorul Voicu Enachescu, secretarul general al ANCCSR Ioan Cristea si Ionut Dulgheriu, realizator de emisiuni radio.

 

Cinci dintre concurentii din acest an, au participat si la editia de anul trecut. Toti cei 22 de solisti vor fi acompaniati live de Big Band-ul Radio, coordonat de dirijorul Ionel Tudor.

Trofeul "Dan Spataru" din acest an este in valoare de 8000 lei, premiul I este in valoare de 5000 lei, premiul II de 4000 lei, iar castigatorul  premiului III va pleca acasa cu 2000 lei.

In prima seara de festival, vor sustine recitaluri Fuego, Silvia Dumitrecu si Lora, iar in cea de-a doua seara Stela Enache si Pavel Stratan ii vor incanta pe cei prezenti. Gala Laureatilor va fi insotita de recitalurile Antoniei si ale laureatei editiei festivalului din 2011, Aliona Moon din Chisinau.

Recitalul de o jumatate de ora pe care il va sustine Aliona Moon va include si piesa "O Mie", cea care i-a adus locul 11 la Eurovision Song Contest 2013, din Suedia. De asemenea, Aliona va incanta publicul cu o piesa din repertoriul lui Dan Spataru si cateva hituri internationale.

Festivalul International de Muzica Usoara "Dan Spataru" a fost reluat in 2010, dupa un an de pauza.

Asadar, muzica buna se asculta de maine, la Medgidia!

 

 

 

 

redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 03/10/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Medgidia  Constanta  Mamaia  festival  muzica  Dan Spataru 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777