Turismul global isi revine! Peste 400 de milioane de oameni au calatorit in 2013

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Turismul global isi revine! Peste 400 de milioane de oameni au calatorit in 2013


Turismul global isi revine!  Peste 400 de milioane de oameni au calatorit in 2013

 

 

Sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5% in prima jumatate a anului 2013, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la aproape 500 de milioane, precizeaza un raport publicat de Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), transmite EFE.

Reprezentantii organizatiei arata ca, ritmul de crestere inregistrat in primul semestru este peste estimarile facute la inceputul anului, care vorbeau despre o crestere de doar 3-4%.

Potrivit business24.ro, destinatiile turistice din toata lumea au primit 494 milioane vizitatori in primele sase luni ale acestui an, cu 25 de milioane de turisti mai multi decat in perioada similara a anului trecut.

Cresterea a fost mai puternica in destinatiile turistice din economiile emergente (6%) decat in cele din economiile avansate (4%).

Totodata, secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, a declarant ca “turismul international a inregistrat o crestere peste asteptari. A calatori face parte in prezent din obiceiurile de consum ale unui numar crescut de persoane, atat din economiile emergente, cat si din cele avansate".

De asemenea, cresterea numarului de sosiri ale turistilor internationali subliniaza rolul important jucat de turism ca un pilon al dezvoltarii socio-economice, precum si contributia sa la cresterea economica, exporturi si crearea de locuri de munca.

Europa a inregistrat pe regiuni, o crestere surprinzatoare de 5% a numarului de turisti, sustinuta de Europa Centrala si de Est (10%) precum si Europa de Sud si Mediteraneana (6%). Asia si Pacificul au inregistrat si ele o crestere peste asteptari de 6% in timp ce rezultate sub asteptari au inregistrat cele doua Americi si zona Caraibelor.

UNWTO se asteapta ca tendinta de crestere a sosirilor de turisti sa continue si in a doua jumatate a anului, insa intr-un ritm mai modest. Organizatia Mondiala a Turismului prognozeaza ca in 2013 sosirile de turisti internationali sa inregistreze o crestere de 3-4%, peste estimarile de la inceputul anului.

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 07/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mamaia  turism  Organizatia Mondiala a Turismului 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777