Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

De maine plecam in croaziere din Portul Constanta!


De maine plecam in croaziere din Portul Constanta!

Pentru prima data dupa 70 de ani, Constanta devine port de imbarcare pentru navele de croaziera! Cel putin asta ne asigura reprezentantii Asociatiei Litoral Delta Dunarii! Prima plecare intr-o croaziera ce porneste din Constanta are loc maine, 27 septembrie, cu nava MSC Musica. Aceasta va avea la bord 2.500 de turisti, intre care 80 de romani.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Porturilor Maritime Constanta, prin aderarea la Asociatia Internationala MedCruise, compania a declansat demersurile prin care a reusit sa atraga prima companie - MSC Cruises - pentru imbarcarea turistilor pe nave de croaziera.

Prima croaziera va dura 11 zile si va include porturi din Turcia, Grecia, Italia si Ucraina.

Nava MSC Musica se remarca prin stilul, eleganta si rafinamentul italian. Aceasta a fost inaugurata de MSC Crociere, are o lungime de 294 metri, 13 punti si poate atinge o viteza de aproximativ 43 km/h.

Echipajul navei este format din aproape 1000 de marinari si poate transporta maxim 2550 de pasageri. Printre itinerariile acoperite de MSC Musica se numara: Caraibe, Marea Mediterana, Marea Neagra, Capitalele Baltice si Fiordurile norvegiene.

Pasagerii navei MSC Musica se vor afla la Constanta in intervalul orar 8:00 - 17:00 si vor vizita muzeele constantene, vestigiile antice ale orasului, dar vor face si degustari de vinuri la Murfatlar, vizite la cetatea Histria, precum si la alte obiective turistice din judet.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Litoral Delta Dunarii, cu prilejul primei imbarcari din Portul Constanta, la eveniment vor participa oficialitati ale MSC Crociere si ale judetului Constanta, agenti de turism revanzatori de croaziere, precum si reprezentanti ai mass-media, care vor trasmite in direct evenimentul din Portul Constanta.

Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii a precizat ca, Portul Constanta intra astfel oficial pe harta porturilor europene alese ca port de imbarcare. In ultimii doi ani, turismul de croaziera cu nave de pasageri in portul Constanta s-a dezvoltat semnificativ, fiind o nisa cu un potential foarte important pe care Asociatia Litoral - Delta Dunarii, Portul Constanta si autoritatile locale si-au concentrat atentia in ultimii ani, avand in acest moment rezultate excelente.

Anul trecut, acest segment a inregistrat o crestere exponentiala, de 43% fata de 2011, cu un total de 34.000 turisti, tendinta de crestere pastrandu-se si in 2013.

Asociatia Litoral - Delta Dunarii si Administratia Porturilor Maritime Constanta sustin in continuare importanta unei strategii de dezvoltare si promovare a turismului de croaziera in Romania.

Reprezentantii APMC au precizat ca, pentru acest an sunt programate patru astfel de croaziere, iar prin colaborarea dintre aceasta institutie si compania MSC Cruises au fost programate pentru anul viitor opt vizite ale navelor MSC Sinfonia si MSC Orchestra, in aprilie, mai, septembrie si octombrie.

Cea mai accesibila croaziera pentru cei care se vor imbarca maine pe MSC Musica porneste de la 749 de euro, cu loc in cabine interioare.

Reprezentantii ecroaziere.ro sustin ca, aceste cabine sunt prevazute cu un pat matrimonial, care poate fi transformat in doua paturi (la cerere, cu exceptia celor din cabinele pentru persoane cu dizabilitati), aer conditionat, , baie cu dus, televizor, posturi de radio (disponibile pe canale TV), telefon si optional, conexiune la internet contra cost, minibar si seif.

Tariful include: cazare 11 nopti la bordul navei de croaziera in functie de cabina aleasa,toate mesele la bordul navei: micul dejun, pranzul, ceaiul de dupa amiaza, cina si in anumite seri, o gustare sau bufet pe timp de noapte. Bauturile non alcoolice din timpul meselor principaleale zilei (doar la bufet) constau in apa, ceai, lapte, cafea si suc. In pret, turistii au inclus un program bine planificat de activitati in zilele petrecute in largul marii si o mare varietate de oferte de divertisment, in timpul serii. Vor mai beneficia totodata de o petrecere de bun venitoferita de capitan, seara de gala cu o cina speciala, utilizarea echipamentelor de gimnastica si fitness, dar si participarea la activitatile de la bordul navei de croaziera (piscine, jacuzzi).

In pret nu sunt incluse: serviciile medicale de la bordul navei, articolele puse la vanzare in magazinele de la bord, excursiile optionale la tarm, accesul la centrul de infrumusetare si Spa (tratamente si servicii personalizate), bauturile alcoolice si non alcoolice servite in afara restaurantului tip bufet, internetul, asigurarea medicala, service Charge-ul carecosta 7 Euro/zi/persoana si taxele portuare in valoare de 130 Euro/persoana.

 

Potrivit ecroaziere.ro, MSC Musica este prima nava de croaziera din clasa Musica a MSC Cruises. Nava a fost regina balului de la Venetia, din 29 iunie 2006, cand o feerie de lumini si culori a insotit inaugurarea MSC Musica. Avand-o drept nasa pe Sophia Loren, ambasadoarea mondialaa elegantei italiene, nava MSC Musica reprezinta cel mai bun exemplu al sofisticarii si luxului. Renumiti pentru exceptionalul stil italian, ospitalitatea extraordinara si dotarile elegante, MSC Cruises isi invita oaspetii la o adevarata simfonie a simturilor in urmatoarea croaziera!

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 26/09/2013

Etichete: litoralul romanesc  Constanta  port  croaziere  evenimente  vacante  Administratia Porturilor Maritime Constanta  MSC Cruises 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777