Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Caravana Filmelor TIFF 2013, ajunge la Constanta


Caravana Filmelor TIFF 2013, ajunge la Constanta

 

 

 

Filme de succes si distributii de exceptie. De asta vor avea parte constantenii si turistii prezenti pe litoral in perioada 23-24 septembrie 2013, la Teatrul de Vara Soveja, incepand cu ora 20.00.

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) continua proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Evenimentul este organizat impreuna cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa si Reelport, unul dintre principalii actori de pe piata digitala de film din Europa. Caravana isi propune sa aduca in atentia publicului filme de succes din tarile UE si non-UE.

Cea de-a patra editie a Caravanei Filmelor TIFF are loc in peste 13 orase din Romania, ultima oprire fiind la Constanta.

Astfel, luni, 23 septembrie, cinefilii se vor intalni cu "Lore" (regia: Cate Shortland).

Prezentare pe scurt:

In primavara anului 1945, armata germana se prabuseste dupa ce sufera mai multe infrangeri. Pe masura ce Fortele Aliate incearca sa gaseasca refugiu in patria-mama, cinci copii incep o calatorie ce va da o noua dimensiune conceptelor de familie, dragoste si prietenie. Trebuind sa aiba grija de fratii ei mai mici dupa ce parintii lor nazisti sunt arestati, Lore strabate impreuna cu ei Germania de dupa razboi. Pentru a avea o sansa la viata, copiii trebuie sa ajunga la casa bunicii lor din Nord. In mijlocul haosului unei natiuni invinse, Lore il intalneste pe Thomas, un tanar evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alatura in aceasta calatorie, iar Lore descopera ca lumea ei fragila este zguduita in egala masura de ura si dorinta. Pentru a supravietui, ea trebuie sa invete sa aiba incredere intr-o persoana fata de carea fost educata sa simta exact opusul.

 

Marti, 24 septembrie iubitorii filmului de calitate se vor intalni cu "Prince Avalanche" (regia David Gordon Green).

Prezentare pe scurt:

Alvin si Lance isi petrec vara lui 1988 vopsind marcajele pe un pustiu si interminabil drum de tara. Lance suporta cu greu izolarea si faptul ca se afla atat de departe de petreceri si fete. Nu la fel stau lucrurile cu seriosul Alvin, care scrie scrisori pline de pasiune iubitei sale, sora mai mare a lui Lance. El si mai tanarul sau coleg ratacesc prin padure intr-o masina mica, se contrazic, se cearta, se impaca. De-a lungul interminabilei si opresivei veri nu intalnesc decat o persoana: un misterios sofer de camion care le daruieste alcool facut in casa si apoi dispare la fel de brusc precum a aparut.

David Gordon Green a primit Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Berlin din 2013.

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

Publicat la data de: 12/09/2013

Etichete: evenimente  Constanta  litoralul romanesc  film  cultura  caravana  TIFF  Eforie  Mangalia  Costinesti  Saturn  Venus  Olimp  Vama Veche  2 Mai 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777