Spargatorul de Nuci, la Festivalul International al Muzicii si Dansului

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Spargatorul de Nuci, la Festivalul International al Muzicii si Dansului


Spargatorul de Nuci, la Festivalul International al Muzicii si Dansului

 

 

 

Compania de balet a Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski” prezinta publicului, duminica, 3 noiembrie 2013, de la ora 19.00, un spectacol cu iz de iarna - Spargatorul de Nuci. 

Potrivit reprezentantilor Teatrului National de Opera si Balet “Oleg Danovski”,  „Spargatorul de nuci" este un balet plin de culoare si dinamism, care ii are in prim-plan pe Horatiu Chereches si pe Delia Luca (Spargatorul de Nuci si Marie), doi solisti care vor tine publicul in suspans, dar si in extaz, prin coregrafia plina de elemente tehnice acrobatice si deloc usoare, deosebit de spectaculoase.

Adaptarea lui Gheorghi Kovtun dupa E.T.A. Hoffmann, Alexandre Dumas si Marius Petipa combina date din povestea de baza, careia ii adauga nuante personale.

Astfel, unchiul Drosselmayer este directorul unui teatru de papusi si nu mai are nimic din traditionalul personaj spaimos. A disparut Fritz, fratele Mariei (Clara in alte variante), iar povestea are ca motor personajul din carte (papusa Spargator de nuci), devenit mai intai cadoul preferat, pentru ca in final sa fie, sub infatisarea de Print, prima investitie sentimentala semnificativa a adolescentei.

 

Pe parcursul povestii, unchiul Drosselmayer (Sergiu Dan) si diferite alte personaje isi vor face aparitia rand pe rand: Zana Primaverii si Zana Zapezii (Manabe Akari - Japonia), Regele Sobolanilor (Adrian Mihaiu) si suita sa.

Dansurile de caracter – spaniol (Rie Aoyagi - Japonia, Kim Yeji – Coreea de Sud, Mihai Paslaru, Dragos Andruta), arab (Dorina Dragoeas, Andrei Tarcau, Marian Basarabeanu), chinez (Amalia Mandrutiu si Sorin Galca,) si rusesc (Adrian Mihaiu, Laima Costa, Kanoko Suzuki – Japonia, Petronela Iordache, Ayaka Kishi - Japonia), Arlechin si Colombina (Cezar Buculei si  Ayla Costea)  vor fi reprezentate de ansamblul de balet, alaturi de copii si parinti, papusi, fulgi de zapada si flori.

Costumele sunt semnate de Natalia Kornilova. Istorisirea este plasata in vremea lui E. T. A. Hoffmann, dar tenta de epoca este redata prin materiale stralucitoare moderne, linii stilizate si sugestii de basm.

Muzica ii apartine lui P.I.Ceaikovski, coregrafia poarta semnatura lui Gheorghi Kovtun, scenografia este a Nataliei Kornilova, iar asistent coregrafie este Monica Chereches. 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 31/10/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  teatru  balet  Oleg Danovski  festival  Spargatorul de Nuci 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777