Teatrul de Stat Constanta va invita la "O zi de vara"

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Teatrul de Stat Constanta va invita la "O zi de vara"


Teatrul de Stat Constanta va invita la

 

 

Teatrul de Stat  ii invita pe constanteni in acest weekend la premiera spectacolului « O zi de vara « a polonezului Slavomir Mrozek.

O zi de vara surprinde viata exact asa cum este. Din distributie constantenii isi vor putea revedea actorii preferati: Nicodim Ungureanu, Marian Adochitei / Andrei Cantaragiu, Florentina Stanculet si Cosmin Mihale.

Regia poarta semnatura lui Adrian Tamas, scenografia ii apartine Mariei Nicola, iar muzica lui Andrei Mihai.

Spectacolul are in centru iluziile si complexele vietii, dezamagirile si sperantele. Piesa va fi jucata atat sambata, incepand cu ora 19.00, cat si duminica, de la aceeasi ora. Pe malul marii, intr-un loc izolat dintr-o statiune linistita, se intalnesc Izbut si Neizbut, doua modele antitetice ale societatii, aflate la doua decenii de profetiile lui Brucan - omul norocos, respectiv ratatul social.

Cei doi, diferiti si complementari deopotriva, isi disputa intaietatea sinuciderii pe aceeasi fasie de pamant si de timp, pana la aparitia "damei" care le deturneaza planurile transformand totul intr-un absurd "cherchez la femme". 

De altfel, inca din vremea pesterilor, barbatii s-au confruntat fizic pentru a cuceri femeia. In timpurile noastre, batalia s-a mutat la un nivel psihologic, insa jocul a ramas la fel de dur. Modelul de reusita nu este direct proportional cu intelectul, ci cu smecheria. Arivismul, pomposenia si uneori chiar prostia pot fi atuuri nesperate, in timp ce un profesor, un doctor, un pompier nu sunt tipare de urmat, in masura in care ele constituie etajul inferior al lantului trofic din Balcani. Vorba romanului: Asta este... 

Slawomir Mrozek mai este supranumit si „Eugen Ionescu al Poloniei“.

Primul titlu din creatia sa, montat pentru Teatrul de Stat Constanta a fost piesa „Ghebosul”. Spectacolul, regizat de Dan Alecsandrescu, a avut premiera pe 25 iulie 1991, iar in rolurile principale au fost la vremea respectiva actorii Vasile Cojocaru si Eugen Mazilu. Cea de-a  doua intalnire cu Mrozek a avut loc pe 9 noiembrie 2006, in viziunea regizorului american Paul Bargetto, care a montat pentru publicul de la mare spectacolul-coupe „Serenada” si „Vulpea filosof”. 

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

Publicat la data de: 07/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mamaia  teatru  spectacole  Teatrul de Stat Constanta 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777