Arta prepararii cafelei - Regional Barista Competition 2013

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Arta prepararii cafelei - Regional Barista Competition 2013


Arta prepararii cafelei - Regional Barista Competition 2013

 

 

 

Sesiuni de antrenamente, concursuri de barista, latte art si coffee in good spirits. Maritimo Shopping Center gazduieste intre 20 si 22 septembrie competitia Barista Regional Competition 2013. Evenimentul este organizat de asociatia SCAE Romania, iar in cele trei zile de concurs, participantii vor putea sa-si etaleze cunostintele practice in materie de preparare a cafelei.

Termenul de "Barista" provine din limba italiana si desemneaza un "barman"; barista este o femeie sau un barbat "barman", care de obicei lucreaza in spatele unui ghiseu si serveste atat bauturi calde (cum ar fi espresso), dar si bauturi reci alcoolice si non-alcoolice, nu neaparat doar cafea.

Barista este persoana care invata toate secretele cafelei. Pentru a deveni un barista, ai nevoie de o multime de studii si multa multa practica. Evaluarea unui barista cuprinde aspecte complexe precum: temperatura si culoarea cafelei, consistenta cremei de lapte pentru cappuccino, echilibrul gustativ intre ingrediente, paharul folosit si multe alte detalii.

Competitia de la Constanta face parte dintr-un nou program de campionate regionale.

Castigatorii campionatelor regionale vor concura in primavara anului viitor, la Campionatul National de Barista ce va avea loc in Bucuresti, in perioada 27-31 martie.

Programul competitiei din Constanta se va desfasura astfel :

- workshopuri pe regulamentele competitiilor pentru toti baristii  interesati sa participe la competitie, pregatire la statiile de lucru sustinute de LAURENTIU STEFAN – Campion National de Barista 2013;

- degustare de cafea de specialitate preparata prin metode noi, in barul special amenajat.

Competitiile se vor desfasura incepand cu ora 11:00

Partenerul principal al evenimentului este HORECA EXPERT, importatorul exclusiv al brandului de cafea FILICORI ZECCHINI.

Parteneri traditionali sunt: espressoarele La Spaziale S9, rasnitele Malkonigh, ZUZU (Albalact Romania), BRITA Romania si Monin La Fantana.

In afara de competitia propriu zisa, publicul este invitat sa savureze o cafea de cea mai buna calitate, preparata de unii dintre cei mai buni barista din Romania.

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 19/09/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mamaia  barista  Maritimo Shopping  concursuri  septembrie 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777