Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Portul Turistic Tomis, intre vechi si nou


Portul Turistic Tomis, intre vechi si nou

 

 

Litoralul romanesc a devenit o zona cosmopolita, in care aglomeratia statiunilor imbina o atmosfera situata intre vechi si nou, data atat de terasele si restaurantele deschise in zona, cat si de cluburile care pot concura cu succes cu cele din ibiza, Palma de Mallorca sau Saint-Tropez.

Daca ajungeti pe litoral, nu ezitati sa respirati acest aer cosmopolit si nu uitati sa treceti si prin Portul Turistic Tomis! Construit in 1958, in fostul Golf al Delfinilor, bazinul a fost realizat prin inchiderea golfului cu doua diguri: cel nordic, in forma de Y, cu o lungime initiala de 400 m, care a fost prelungit in anul 2007 cu inca o portiune de 200 de metri si cel estic, care porneste din faleza Cazinoului, pe o lungime de 500 de metri.

Trei dintre cele patru laturi ale sale (estica, sudica si vestica) au fost prevazute cu cheiuri. Adancimile sunt de doar 0,50 metri in partea sud-vestica a bazinului si de 3 metri in zona nord-estica. In anii 2008-2010, au fost realizate o serie de investitii care, teoretic, urmau sa creasca traficul anual.

 

 

Va veti indragosti automat de acest loc, mai ales ca, in ultimii ani Portul Turistic Tomis a devenit pe langa un loc de promenada, o zona cu specific, unde veti gasi nenumarate delicatese din peste, care va promit seri de neuitat cu muzica si prieteni dragi.

Mai mult decat atat, zecile de ambarcatiuni care sosesc zilnic in Portul Tomis pentru o singura zi sau pentru o perioada mai lunga, va vor intari ideea ca zona merita macar o ora din vacanta voastra.

Accesul din oras in port este facil, putand fi realizat atat cu mijloace de transport proprii, cat si pe jos.

In apropiata vecinatate a portului, se afla o serie de obiective turistice care sporesc gradul de atractivitate: Piata Ovidiu cu statuia poetului Ovidiu, Muzeul National de Istorie si Arheologie, Mozaicul Roman cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Acvariul, Farul Genovez si Cazinoul.

 

 

Reflectat in luminile apusului de soare, Portul Turistic Tomis isi cucereste pe loc sutele de vizitatori care-i descopera secretele: intre povesti pescaresti, ambarcatiuni de zeci de mii de euro, privelisti de vis, delicii cu specific traditional, cladiri vechi si constructii moderne, care transforma locul intr-o destinatie impresionanta, ce atrage de la prima vedere!

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

Publicat la data de: 22/08/2013

Etichete: Turism  obiective turistice  Constanta  Mamaia  port  Tomis  faleza  Cazino 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777