Evenimentul se va desfasura la Constanta, intre 8 si 11 septembrie.

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Litoralulromanesc.ro susține prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival


Litoralulromanesc.ro susține prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival

Prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival va avea loc între 8 și 11 septembrie la Constanța și este un eveniment susținut de Litoralulromanesc.ro. Invitatul special al ediției este Darko Perić, cunoscut publicului din România din serialul spaniol La Casa de Papel (Netflix), unde l-a jucat pe Helsinki. Perić va fi prezent la Constanța pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru proiecția scurtmetrajului Patria (r. Alejandro Lobo, 2017), inspirat din fapte reale, unde îl joacă pe Ioan Clămparu, un proxenet român căutat internațional.

 

În cadrul festivalului, publicul – constănțeni și turiști deopotrivă – e așteptat la proiecția unor producții cinematografice românești, alături de regizori și actori, precum și la filme internaționale precum Ticket to Paradise, noua comedie romantică cu Julia Roberts și George Clooney.

 

Sunscreen propune 30 de evenimente – proiecții de film, cine-concerte și concerte, atât în spații outdoor – în Piața Ovidiu, pe Plaja Reyna și la Teatrul de Vară Soveja – cât și indoor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.

 

Piața Ovidiu se va transforma timp de 4 zile în punctul central al festivalului, un adevărat cinema în aer liber. Aici vor fi instalate un ecran imens și locuri pentru 1500 de spectatori. Accesul la evenimentele Sunscreen din Piața Ovidiu și Plaja Reyna va fi gratuit.

 

Constănțenii și turiștii sunt așteptați să urmărească primul episod din Clanul, noul serial produs de Pro TV, avându-i în rolurile principale pe Denis Hanganu, Marian Olteanu, George Mihăiță, Theo Rose, Șerban Pavlu, George Ivașcu sau Carmen Tănase, o parte dintre aceștia urmând să fie prezenți în Piața Ovidiu.

 

Spectatorii vor avea ocazia să urmărească în aer liber și “Nunți, botezuri, înmormântări”, în regia lui Alexandru Lustig, cu Șerban Pavlu în rolul principal.

 

Festivalul va aduce la Constanța și cele mai noi și premiate filme românești ale sezonului, împreună cu regizori și protagoniști: Nimic despre dragoste (r. Florin Piersic JR), Balaur (r. Octav Chelaru), Capra cu trei iezi (r. Victor Canache, câștigător al Premiului Publicului la TIFF 2022, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi), Oameni de treabă (r. Paul Negoescu).

 

Programul include și filme internaționale așteptate de public: Bestiile / The Beasts (r. Rodrigo Sorogoyen), Orice, oriunde, oricând / Everything, Everywhere All At Once (r. Dan Kwan, Daniel Scheinert, cu Michelle Yeoh), Competiția oficială / Official Competition, cu Antonio Banderas și Penelope Cruz în rolurile principale.

 

Nu va lipsi filmul bolivian care a câștigat Trofeul Transilvania și Premiul Publicului la TIFF 2022 – Casa Noastră / Utama, în regia lui Alejandro Loayza Grisi, și filmul care a câștigat cele mai multe premii Goya anul acesta, Cel mai tare șef / The Good Boss (r. Fernando León de Aranoa), cu Javier Bardem într-un rol excelent. 

 

Sunscreen propune și două cine-concerte extraordinare pentru prima ediție: Nosferatu, capodopera horror semnată de legendarul regizor F.W. Murnau în 1922, va rula în aer liber la Teatrul de Vară Soveja acompaniată live de artiști constănțeni, pe muzica originală compusă de Simona Strungaru, care va și dirija concertul.

 

Iubitorii de film clasic sunt așteptați și la cine-concertului Studentul din Praga (1913), acompaniat live de CelloFun, având-o ca invitată specială pe Irina Margareta Nistor, care traduce live filmul.

 

Programul complet Sunscreen, dar și biletele pot fi găsite pe site-ul sunscreenfestival.ro.

 

Publicat la data de: 30/08/2022

Etichete: sunscreen film & arts festival  festival film  constanta 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777