Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Expeditie pe mare, prin arta contemporana


Expeditie pe mare, prin arta contemporana

 

 

Vor spune povestea Romaniei, prin intermediul artei contemporane. Un echipaj roman vrea sa faca o calatorie in jurul lumii, la bordul unui velier, pe urmele lui Magellan. Initiatorii acestui proiect, intre care si Lucian Mandruta, au prezentat sambata trecuta, proiectul "The Soul of Romania", intr-o conferinta de presa, in Capitala. Cunoscutul realizator de televiziune, isi propune sa fie secundul capitanului Sorin Drugan, la bordul velierului de 15 metri cu care doreste sa poarte 20 - 30 de opere contemporane romanesti in jurul lumii, timp de un an. Lor li se pot alatura voluntari, precum si autori ai operelor selectate.

Potrivit Mediafax.ro, plecarea este programata pe 15 mai 2014, din Portul Turistic Constanta, calatoria urmand sa aiba loc pe parcursul unui an, cu 30 de expozitii pe traseu, la Constanta, Istanbul, Thessaloniki, Roma, Palermo, Monaco, Marsilia, Barcelona, Lisabona, La Rochelle, Londra, in Bahamas, Miami, New York, Panama, Managua, Los Angeles, San Francisco, Anchorage, Tokio, Yokohama, Busan, Shanghai, Hong Kong, Singapore, Mumbai, Dubai, in Egipt, la Haifa si in Rodos.

In prezentarea proiectului, de pe site-ul www.lucianmindruta.com, se arata ca "picturile si sculpturile transmit direct emotii si senzatii. Vorbesc despre sofisticarea noastra culturala. Livreaza in ochii privitorilor imaginea unei tari europene, inteligente, emotionale si libere. De fapt, arta e cea mai buna solutie pentru cineva care incearca sa descopere Romania, fara sa stie foarte multe despre ea."

La sfarsitul calatoriei, operele vor fi vandute in licitatie, in beneficiul unor fundatii care sprijina tinerii artisti. Totodata, initiatorii proiectului vor sa doneze si banii pe care ii vor strange din sponsorizari, peste costul expeditiei.

Toti cei care doresc sa sponsorizeze expeditia "The Soul of Romania" vor avea brandul reprodus pe coca ambarcatiunii (pe un billboard de trei pe doi metri), pe echipamentul echipajului (tricou, pantaloni, sapca), dar si in fotografiile oficiale preluate de mass media.

Portul Turistic Constanta va fi asadar, anul viitor, un promotor direct al expeditiei si totodata punctul de plecare al ambarcatiunii care, cu ajutorul artei contemporane, va promova Romania in toate tarile amintite.

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 15/10/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  turism  promovare  velier  arta  tablouri  Portul Tomis 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777