Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

"Mincinosul" - comedia zilelor noastre


 

 

O toamna culturala bogata la malul marii! De asta avem parte pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar ultima luna a anului vine la Constanta cu evenimente de marca si cu nume mari din muzica, teatru si film.

Claudiu Bleont, Sebastian Papaiani, Valentin si Bogdan Uritescu vor juca pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta in piesa "Mincinosul" de Carlo Goldoni.

Marti, 19 noiembrie, de la ora 19.00, veti fi pusi fata in fata cu un "Mincinos" spiritualizat, care spune foarte multe vorbe de duh, cunoaste bine oamenii si stie cum sa puna problema. Acest tip de mincinos ne invata prin aceasta piesa ce este sinceritatea, mai ales sinceritatea fata de noi insine.

Carlo Goldoni este autorul care a ridicat arta dramatica italiana la cel mai inalt punct al perfectiunii sale. Inzestrat cu o imaginatie extrem de fertila, care i-a hranit permanent muza comediei, Goldoni este un cunoscator fin al caracterelor si are un dialog foarte animat, verosimil si plin de intelesuri. Autorul reda pieselor sale o imagine vie a personajelor din zilele noastre,care sunt mai actuale ca niciodata, desi au trecut mai bine de doua secole si jumatate de la premiera "Mincinosului".

Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete a Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta. In functie de categorie, pretul unui bilet este de 60, respectiv 80 de lei.

Din distributia piesei de teatru mai fac parte Liliana Pana, Alex Moustache, Adrian Anghel, Radu Zetu, Teodora Colagiu, Mariana Liurca, Izabela Barbu si Anda Timbala.

Potrivit 4arte.ro, comedia lui Goldoni il urmareste pe venetianul Lelio (rol jucat de Claudiu Bleont), care se intoarce acasa dupa multi ani si pune ochii pe doua tinere fermecatoare si naive, carora nu ezita sa le suceasca mintile, omitand sa le spuna de care dintre ele ar fi indragostit.

Cele doua tinere, Rosaura (Liliana Pana) si Beatrice (Teodora Calagiu) sunt fiicele doctorului Balanzone (Sebastian Papaiani) si, ca doua domnisoare serioase, vor sa se marite cat mai bine. Ametite de posibilitatea ca "marchizul napoletan" sa o ia in casatorie pe una dintre ele, cele doua nici nu-i observa pe Florindo (Bogdan Uritescu) si Ottavio (Adrian Anghel), doi tineri venetieni indragostiti de ele pana peste cap, care fac tot posibilul ca fetele sa ii remarce.

Lucrurile se complica, cand doctorul stabileste cu prietenul sau Pantalone (Valentin Uritescu), nimeni altul decat tatal lui Lelio, isi doreste casatoria Rosaurei cu acesta din urma. Nici Lelio si nici Rosaura nu vor sa auda de astfel de aranjamente, crezand ca e vorba de persoane pe care nu le cunosc, pana cand se intalnesc oficial.

Numai ca mai este o problema: Lelio este casatorit la Roma, iar sotia sa, Cleonice a sosit in Venetia pentru a-si recupera sotul! Dupa ce apele se limpezesc, Florindo o ia de sotie pe Rosaura si Ottavio pe Beatrice, iar mincinosul Lelio se intoarce la Cleonice.

Poftiti asadar la o comedie pe care o veti savura pana la capat si care cu siguranta, se va juca si de aceasta data la Constanta, cu casa inchisa! Un spectacol plin de viata, amuzant, filosofic uneori, pe care nu-l poti accepta decat daca esti dispus sa privesti viata, lumea si propriul sine cu o foarte mare sinceritate.

 

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 23/10/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mamaia  teatru  spectacole  Casa de Cultura a Sindicatelor 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777