Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Folk fara aditivi cu Cezar Petrovici


Folk fara aditivi cu Cezar Petrovici

 

 

Forte Life Constanta va invita sa petreceti doua ore fara fum de tigara, fara alcool si fara E-uri. Doar muzica buna, ceai, cafea, fresh-uri si smoothi-uri, dar si placinta, biscuiti si prajituri!

Implicarea voastra este de 20 lei, iar fiecare invitat va fi premiat cu o bautura din partea casei!

Pentru cei care nu stiu cine este Cezar Petrovici, aflati ca primele compozitii proprii care au si rezistat de-a lungul timpului, bucurandu-se de succes in orice imprejurare au fost „Printesa” sau „Cant de menestrel”, titlu care a aparut si pe albumul „Printesa”.  Piesa a fost compusa in 1978. In perioada 1978-1984 a compus si alte piese, pe versurile lui Adrian Paunescu si Mircea Micu si a participat la diverse manifestari culturale organizate la Casa de Cultura Grigore Preoteasa.

Timp de 26 de ani, desi Raul Carstea si Adrian Fetecau l-au invitat sa se alature Cenaclului Voua, nu a mai aparut in public, preferand sa cante doar pentru prieteni. Pe parcurs a mai compus piese, doar pe texte proprii, dintre care unele au fost inregistrate pe casete, altele s-au pierdut. Profesional, a avut un traseu destul de sinuos. A lucrat in domeniul chimiei pana in '89, apoi a intrat in lumea publicitatii, activand in cadrul DaKino, unde impreuna cu Dan Chisu si Mihaela Radulescu a facut munca de pionierat atat in domeniul publicitar cat si in organizarea de spectacole.

A fost pe rand director de tipografie, apoi tehnoredactor coordonator la Editura Aramis si, incepand cu anul 2000, seful unei cunoscute tipografii, timp de 7 ani.

In iunie 2010, la indemnul lui Dan Chisu, a preluat organizarea spectacolului Noaptea Devoratorilor de Publicitate, eveniment organizat pe litoral. In acest context, fiind prezent la Festivalul Folk You, a reluat legaturile cu lumea folk-ului. La indemnul lui Raul Carstea, i-a trimis lui Andrei Paunescu doua piese pe versurile tatalui sau. Andrei le-a difuzat in emisiunea lui de la Radio Bucuresti si astfel Adrian Paunescu, ascultandu-le si placandu-i, i-a cerut lui Andrei detalii despre el.

La ultima editie a Cenaclului, cea de la Navodari din 1 august 2010, Adrian Paunescu l-a primit oficial ca membru deplin al Cenaclului Flacara. Acolo i-a cunoscut pe Tica Luminare, Walter Ghicolescu, Magda Puskas, Radu Pietreanu, Vanghele Gogu si Vali Modovan.

Intr-o perioada scurta, a reusit sa apara in multe locuri unde se canta folk, atat in Bucuresti cat si in Constanta. Perioada de dupa ianuarie 2011 a fost foarte fertila din punct de vedere creativ si a realizat multe compozitii.

Incepand cu luna iunie 2011, a propus un proiect de emisiune radio avand ca tema folk-ul, emisiunea Flacara de folk fiind difuzata la Radio Constanta, in fiecare marti, pana in martie 2013.

Pe perioada verii 2011, impreuna cu George Capatana, Walter Ghicolescu, Mariana Butnaru, Gigi Dumitrele a facut parte din Flota de folk, un grup care a prezentat spectacole in Mamaia si in Constanta. Cu ocazia Folk You 2011, a debutat cu succes pe scena festivalului. 2011 este si anul lansarii albumului “Printesa”, dedicat „printesei” din realitate, cea de acum 35 de ani.

Anul 2012 se caracterizeaza prin aparitii in spectacole atat in Constanta cat si in diferite localitati din tara, compozitii noi, realizarea unei emisiuni de folk la Litoral TV si pregatirea materialului audio pentru un nou album.

Cel putin asa se prezinta Cezar Petrovici pe pagina sa oficiala de pe o retea de socializare! Ce putem spune, decat un artist complet ?! Cei care iubesc  folk-ul sunt invitati sa-l asculte, sa-l aplaude si sa fredoneze cu el  o muzica de suflet!  Le vor fi alaturi o chitara si o voce de exceptie!

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 20/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  folk  muzica  Cezar Petrovici 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777