Comedie cu Horatiu Malaele si Ion Caramitru - Casa de Cultura va invita la "Dineu cu prosti"

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Comedie cu Horatiu Malaele si Ion Caramitru - Casa de Cultura va invita la "Dineu cu prosti"


Comedie cu Horatiu Malaele si Ion Caramitru - Casa de Cultura va invita la

 

 

Vreti sa va distrati, sa uitati de griji, sa va amuzati, vreti sa radeti, si iar sa radeti, atunci mergeti sa vedeti aceasta comedie savuroasa, bine construita, vie, alerta, eficace, cu o distributie perfecta ! Cam asa suna invitatia la spectacolul “Dineu cu prosti” de Francis Veber, care se joaca luni, 25 noiembrie, de la ora 19.00 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta.

Dincolo de situatiile care provoaca rasul, de dialogurile explozive si de miscarile comice, piesei nu-i lipseste consistenta psihologica. Spectacolul este in regia lui Ion Caramitru, iar din distributie fac parte  Horatiu Malaele (Francois), Ion Caramitru (Pierre), Medeea Marinescu (Marlene), Alexandru Bindea (Cheval), Costina Ciuciulica (Christine), Dorin Andone, Tomi Cristin (LeBlanc) si Alexandru Georgescu (Archambaud).

Piesa de teatru „Dineu cu prosti” este o comedie ce are ca tema … prostia. Totul pleaca de la ideea nastrusnica de a organiza un dineu, ce are ca invitatie amici intelectuali, snobi si sarcastici. Acestia isi iau pe rand, titulatura de „prost perfect”, insa fara ca ei sa aiba habar. Sfarsitul spectacolului este ca o lectie de viata.

Teatrul National Bucuresti il descrie pe Francis Veber,  avand marele talent de a scrie niste fabule bine impanate cu lovituri de teatru. Rasul provocat de acest vodevil este imposibil de oprit.

Regizor, dramaturg si scenarist francez, Veber  a debutat cu comedii de genul farsa in anii '70. Fiu al unui cuplu de scriitori, in a carui „filiera" ii regasim pe celebrii Tristan Bernard si Pierre-Gilles Veber (autorul filmului Fanfan La Tulipe), si pe Catherine Veber, Francis Veber a lucrat ca jurnalist, dedicandu-se apoi cu pasiune scenariilor pentru comedii.

Primul succes important al lui Veber este filmul cunoscut si de publicul nostru, Le Grand Blond Avec Une Chaussure Noire / Marele blond, cu Pierre Richard.(1972).

In creatiile sale, cruzimea se impleteste cu blandetea. Veber stapaneste arta de a dibui personaje simple, dar pline de contradictii, care ne seamana atat de bine, cand el le adauga acea tusa de candoare, de naivitate, de stangacie, pe care le face sa evolueze in situatii dificile, realizand astfel comicul de situatie de care spectatorii nu se mai satura...

Cei care-si doresc o comedie la superlativ, merita sa vada “Dineu cu prosti”. “Slujitorii” care manuiesc  cu mult har actul artistic, ii vor transpune pe spectactori  intr-o societate tulburata de amaraciuni. Este un spectacol care readuce buna dispozitie pentru cei tratati ca niste prosti. Tot ei sunt cei care pot trai cu speranta ca, prin atitudine in viata de zi cu zi sunt capabili sa trateze altfel ingamfatii snobi, indiferent din ce mediu provin. Un spectacol care abunda de naivitatea omului simplu, cu replici comice si o morala pe masura! 

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

Publicat la data de: 21/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  teatru  Ion Caramitru  Horatiu Malaele  noiembrie 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777