Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Centrul Vechi al Constantei se transforma!


Centrul Vechi al Constantei se transforma!

 

 

Reabilitarea Pietei Ovidiu costa peste 20 de milioane de euro

 

In 2015, turistii care isi vor petrece vacanta pe litoralul romanesc, se vor plimba  prin centrul vechi al orasului, pe care cu usurinta, il vom putea compara cu zonele istorice ale marilor capitale europene.

In noiembrie anul trecut, autoritatile locale au lansat proiectul « Restaurarea si reamenjarea zonei istorice - Piata Ovidiu. »  Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1. Valoarea investitiei este de 14.863.355,95 lei, din care 11.921.207,20 lei reprezinta valoarea eligibila pentru finantare.

Contributia Uniunii Europene din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala este de 9.578.689,99 lei, iar suma alocata de la bugetul de stat este de 2.104.093,06 lei.

Cofinantarea din partea Municipiului Constanta este de 3.180.572,90 lei. Autoritatile au anuntat atunci ca, lucrarile vor dura maximum un an si jumatate.

Piata Ovidiu este in plina reabilitare, inca de la inceputul anului 2013. Zonele pietonale vor fi prevazute cu rampe speciale pentru persoanele cu dizabilitati, se vor realiza scari de acces din strada Vasile Canarache catre strada Termele Romane si se va repara scara de acces din strada Marcus Aurelius.

Restaurarea prevede totodata, lucrari la reteaua de canalizare pluviala, la instalatiile electrice, lucrari de mobilier urban, dar si amenajari pentru protectia mediului, inclusiv pentru refacerea cadrului natural la terminarea lucrarilor.

In prezent, in piata Ovidiu strazile se paveaza cu granit.

Pentru intregul proiect, Primaria Constanta are un buget de peste 21 de milioane de euro de la Comisia Europeana. Fata istorica a orasului Constanta, nu va mai arata niciodata la fel! Peste un an, vom  putea si noi spune ca ne plimbam prin Centrul Vechi, unde vom admira cele mai vechi obiective turistice ale orasului!

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 19/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  Constanta  Piata Ovidiu  reabilitare  centrul vechi  Primaria Constanta  UE  turism 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777