Interviu Rezident EX: "Trupa de care nu a auzit nimeni, dar pe care toti o asteptau"

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Interviu Rezident EX: "Trupa de care nu a auzit nimeni, dar pe care toti o asteptau"


Interviu Rezident EX:

 

Tavi Iepan: "Incercam sa spargem tiparele existente"

 

Muzica live, rock autentic si fani care i-au asteptat cu lacrimi in ochi. Cam asa se poate descrie in cateva cuvinte, concertul trupei Rezident EX, care a avut loc vineri seara, in club Phoenix din Constanta.

Ovidiu Ioncu Kempes (ex Cargo), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului romanesc si chitaristul Tavi Iepan au vorbit in exclusivitate pentru litoralulromanesc.ro, despre actualul lor proiect muzical, trupa Rezident EX, dar si despre turneul pe care il sustin in Romania. Plecat in Australia de peste zece ani, Ovidiu Kempes ne-a declarat ca s-ar intoarce cu drag in tara.

Reporter: Se intoarce Kempes in Romania ?

Ovidiu Ioncu Kempes : Se pare ca da. S-ar putea sa fie, mari sanse sa raman cu totul aici.

 Reporter: Povesteste-ne un pic despre acest proiect «Rezident Ex ». L-ai pornit impreuna cu Tavi. Cum a luat el fiinta?

Ovidiu Ioncu Kempes: De fapt, nevasta-mea s-a intalnit cu el in Arad, intr-un club din Arad. Era dupa concert… avea alta trupa care se numea « Locatarii »  si am fost la club, proprietarul a zis: "stiti, ea e nevasta lui Kempes" . Si cu ocazia asta ne-am intalnit eu cu el si cu Adi Popescu. Si ne-am apucat de treaba.

Reporter: Ati lucrat la albumul ALPHA in primavara lui 2011. Aveti 8 piese din perioada Cargo, printre care: Povestiri din gara, Buletin de stiri, Brigadierii , compuse de Tavi, dar mai aveti si alte piese care nu au aparut nicaieri. Si as vrea sa punctez aici faptul ca, majoritatea trupelor rock din Romania se confrunta cu o problema in materie de promovare, mai ales la radio. Nu mai exista piese de peste 4 minute difuzate la radio pentru ca, totul a devenit comercial.

Ovidiu Ioncu Kempes: Pana la concretizarea albumului nostru, mai dureaza. Vis-a-vis de promovare, cred ca o trupa care are ceva de spus, nu apuca sa ajunga la radio. Acum 10 ani, existau trupe care cantau live, iar acum nu mai exista. La noi, nivelul muzical nu exista, lasa de dorit sau nu e deloc. Toate grilele sunt facute pentru manele, din pacate. Vorbim de cultura si incultura. Problema este ca depindem de media, iar la radio si la tv auzi doar asa ceva. Exista o mare discrepanta intre ceea ce trebuie sa fie si ceea ce e.

Reporter: Ati afirmat la un moment dat, intr-un interviu, ca « Rezident EX e trupa de care nu a auzit nimeni, dar pe care toti o asteptau. » Cu ce veniti nou pe piata? Porniti o noua revolutie rock?

Ovidiu Ioncu Kempes: Cred ca in Romania e vorba de mentalitate. Oriunde in lume, ne doare ca suntem romani. Nu e buna directia pe care s-a pornit.

Tavi Iepan – chitarist: In strainatate produsul trece prin mai multe etape. Casa de discuri este cea care promoveaza 3 sau 4 trupe in devenire. In Romania e un show-bizz, nu e o industrie unde fiecare incearca sa ajunga in fata. Noi am avut cat de cat un avantaj.

 

Reporter:  Care e acel avantaj fata de o trupa care incearca sa ajunga pe piata?

Tavi Iepan - chitarist: Noul proiect Rezident EX a starnit interes, intoarcerea lui Kempes dupa 9 ani a starnit interes si in plus, eram trei membri care veneam din Cargo.

Reporter: Cum va veti impune pe piata avand in vedere ca fiecare membru este stabilit in alta tara – Kempes in Australia, Matthias Lange la Hamburg in Germania, Cristi Podratzky tot in Germania…?!

Tavi Iepan - chitarist: Constanta e al noualea oras din cele 10 in care cantam anul acesta, iar acesta este primul concert la Constanta din 2013. Vezi tu? E firesc… oamenii sunt obisnuiti intr-o anumita formula. Kempes facea parte din inima grupului Cargo, era ca o punte intre formatie si public. Cargo a reusit dupa plecarea lui Kempes, sa se restabilizeze ca formatie. Ce incercam noi sa facem acum, si nu vorbim despre Cargo, este sa spargem tiparele existente. Vom veni in Romania de fiecare data cand e o propunere. Am onorat pana acum invitatiile la festivaluri cu efortul lui Adi, managerul nostru de turneu. Am concertat in zile in care, in Romania nu se concerteaza. Si cred ca cei mai importanti sunt ascultatorii muzicii rock, cei care sustin trupa, cei care vin si cumpara bilete la concertele noastre.

Reporter: Cat de mult conteaza promovarea pentru voi?

Tavi Iepan - chitarist: Pentru orice trupa conteaza promovarea. Variantele de sponsori sunt insa limitate, pe fond de criza. In cazul nostru, sound-ul este in plina formare, primele piese facute si imprimate pe albumul ALPHA sunt compozitii din perioada Cargo, reorchestrate ca sa poata fi cantate. Piese noi sunt doar doua, trei, inregistrate anul trecut. Prin aportul tuturor celorlalte piese se creeaza un sound nou. Avem concerte in prima auditie, eu cred ca suntem pe drumul cel bun.

Iar drumul lor cel bun este doar la inceput. Dupa concertul de vineri seara, din Club Phoenix, Rezident EX au fost asaltati de fani. Noi le dorim succes si sa sparga tipare, asa cum isi doresc!

La inceputul lui 2012, Ovidiu Ioncu alias Kempes, a revenit in tara pentru proiectul Rezident EX,  trupa formata din fostii sai colegi de la Cargo – Tavi Iepan (ex Progresiv TM/ Autostop/ Cargo) – chitara, Adrian Popescu (ex Metamorf/ Cargo)- chitara si muzicienii Christian Podratzky (ex Pro Musica/ Impact/ Abra) – bass, Florin Cvasa (ex Neurotica) – tobe si Matthias Lange (ex Metalium / Sinner) – chitara.

Pana in prezent, Rezident EX a lansat o reinterpretare a piesei "Povestiri din Gara", lansata de Cargo in 1992 (compozitor Tavi Iepan), dar si o noua piesa, insotita de un clip video la piesa "Catedrala Sufletului".

Concertul din Club Phoenix ne-a demonstrat ca Rezident EX poate fi butonul care da drumul la rock, acel rock romanesc autentic, care are la baza un sound pe care nu-l gasesti la multi muzicieni din Romania.

Le dorim sa scrie istorie, cel putin o istorie de cateva decenii, in care sa-i aplaude in concerte cu casa inchisa, noi generatii ale muzicii rock. 

 

 

 

Reporter/ Redactor: Oana Blanda Craciun  

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 11/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  muzica  Constanta  Mamaia  Rezident EX  rock  Ovidiu Kempes 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777