Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Expozitie pe fregata


Expozitie pe fregata

 

"Regina Maria - istorie si destin." Este titlul celei mai noi expozitii, dedicata comemorarii a 75 de ani de la trecerea in nefiinta a fostei suverane a Romaniei, care are loc astazi si maine la bordul Fregatei "Regina Maria".

Potrivit unui comunicat al Muzeului National Cotroceni, organizatorul evenimentului, deschiderea expozitiei are loc in aceasta seara, in Portul Militar Constanta, la bordul fregatei, fiind urmatade un concert la bordul navei, unde invitatii vor fi intampinati de personaje in costume de epoca.

Expozitia cuprinde obiecte personale, decoratii, fotografii, carti postale reprezentand-o pe fosta suverana in diverse ipostaze, fotografii ale vechiului distrugator "Regina Maria", documente, carti ce poarta semnatura reginei Maria, carti dedicate reginei si reviste, toate de o mare valoare patrimoniala.

Colaboratori ai evenimentului sunt Muzeul Militar National "Regele Ferdinand" si Comandamentul Flotilei 56 din cadrul Statului Major al Fortelor Navale Romane. Muzeul National Cotroceni este prima institutie de cultura din Romania, care a realizat o expozitie de patrimoniu pe fregatele "Regina Maria" (2008) si "Regele Ferdinand"(2013).

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

Publicat la data de: 06/09/2013

Etichete: Evenimente  Constanta  litoralul romanesc  expozitie  regina Maria  Regele Ferdinand 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777