Poveste pe un colt de stanca. Castelul "Cuibul Randunicii"

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Poveste pe un colt de stanca. Castelul "Cuibul Randunicii"


Poveste pe un colt de stanca. Castelul

 

 

 

Imi doream de mult ceva inedit. Si-mi doream de ceva timp, sa descopar acel loc mirific, care ma poate transpune intr-o alta dimensiune. Puteti sa inchideti ochii pentru moment, va voi spune o poveste! Nu, nu vom descoperi printi sau printese, insa putem intra chiar noi in lumea lor!

Daca veniti pe litoralul Marii Negre si aveti un buget generos, nu ezitati sa vizitati destinatia despre care am sa va vorbesc in randurile urmatoare! Ce am gasit? Un cuib: Cuibul Randunicii! Este un castel micut, amplasat langa Yalta, pe coasta de sud a Crimeii, la doar 40 de metri deasupra Marii Negre.

Castelul a fost construit intre anii 1911 - 1912, fiind folosit de-a lungul timpului in multe productii cinematografice. Azi, zidurile albe ale acestei bijuterii culturale si turistice, adapostesc un restaurant italian, pentru care aveti nevoie de un buget de lux. Situat in Gaspra, localitate aflata la 9 kilometri de Yalta (Peninsula Crimeea, Ucraina), castelul  este o constructie neogotica, asezata pe un colt de stanca de pe faleza Aurora, fiind unul dintre simbolurile Crimeii.

Castelul a fost construit de Leonida Sherwood, pe amplasamentul unei foste vile din lemn construite intre 1877-1878. Casuta din lemn apartinea unui general rus si fusese numita "Castelul Iubirii". Dupa 1971 a fost deschis publicului ca muzeu, iar din 1914 s-a transformat in restaurant, proprietatea unui negustor moscovit.

 

 Castelul a deservit ca decor pentru multe filme celebre realizate in epoca  sovietica. Cuibul Randunicii este un loc spectaculos de vizitat in Crimeea.  Ecaterina cea Mare a supranumit la un moment dat mica pensinsula  muntoasa din nordul Marii Negre, "perla cea mai de seama a Coroanei  Imperiale Ruse".

 In 2011, castelul a fost inchis timp de trei luni, pentru  restaurare, care a  durat trei luni si a fost estimata la 1.200.000 grivne  (moneda oficiala a  Ucrainei), aproximativ 150.000 de dolari.

 In 2012 Cuibul Randunicii a implinit 100 de ani. Desi intre litoralul  romanesc si Peninsula Crimeii sunt aproape 1000 de kilometri, merita sa  faceti drumul! Veti descoperi nu numai un loc desprins din povestile cu  printese, ci si o oaza de relaxare si energie.

 

 

 

Vedeti AICI, imagini din Yalta, SWALLOW'S NEST.

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 06/09/2013

Etichete: Litoral  Marea Neagra  destinatii  obiective turistice  castel  Cuibul Randunicii 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777