Plaje iluminate ca in Brazilia si promenada de 10 milioane de euro in statiunea Mamaia

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Plaje iluminate ca in Brazilia si promenada de 10 milioane de euro in statiunea Mamaia


Plaje iluminate ca in Brazilia si promenada de 10 milioane de euro in statiunea Mamaia

 

 

 

Au inceput lucrarile de reabilitare a promenadei din statiunea Mamaia! Primarul Constantei, Radu Mazare le promite turistilor care vor veni la mare in sezonul estival 2014, plaje iluminate ca in Brazilia si o promenada moderna, exact ca in statiunile braziliene. Investitia se ridica la 10 milioane de euro.

"Este vorba de un proiect de 10 milioane de euro, bani europeni, care este adresat statiunii Mamaia si Satului de Vacanta. De fapt, o sa refacem coloana vertebrala a statiunii Mamaia, cea pe care am incercat sa o modernizam acum zece ani cand am venit eu primar, cu niste bani foarte putini. De data asta insa, o sa o facem la standarde foarte ridicate, vom amenaja toata promenada din statiunea Mamaia, incepand cu zona de intrare din sud pana in capat, in zona de intrare din nord si in Satul de Vacanta, plus piatetele. Ea va fi amenajata pentru plimbare pedestra, va fi in anumite locuri accesibila si auto cu parcarile aferente, insa ce este foarte important va oferi, totodata, un spatiu de desfasurare a carnavalului, va fi luminata la fel ca «sambadromul» din Brazilia si va oferi posibilitatea carelor alegorice sa se miste si sa se plimbe cu maxima vizibilitate si fara sa distruga zona de promenada", a declarat ieri primarul Constantei, intr-o conferinta de presa.

Totodata, acesta a precizat ca statiunea Mamaia avea nevoie de un iluminat special pentru carele alegorice care defileaza in statiune pe timp de noapte. Radu Mazare a mai spus ca Primaria Constanta va avea propriul car alegoric, care va defila de trei ori in timpul sezonului estival.

Tot de anul viitor, plajele isi vor schimba infatisarea. Jumatate din plaja statiunii Mamaia va fi iluminata ca in Brazilia : "Vezi daca noi calatorim si vedem lucruri bune, atunci le luam si le aducem aici. Asta am vazut acum zece ani, la Rio, Santos, Fortaleza, Bahia, ei au plajele iluminate. E o chestiune pe care am discutat-o inca de la inceputul sezonului cu directorul de la Apele Romane, sigur ca nu putea sa faca achizitia si lucrarile in timpului sezonului, insa anul viitor vom avea trei sectoare mari de plaja iluminate. Daca se va dovedi ca este benefic si le place turistilor, atunci o sa o facem pe toata, dar vom avea in total cam jumatate din plaja iluminata. Adica, niste stalpi foarte mari care vor arunca lumina inspre plaja si inspre mare, e spectaculos si frumos de vazut", a mentionat primarul Radu Mazare.

De asemenea, acesta a adaugat ca, pana in vara anului viitor, 60-70 la suta din lucrarile de reabilitare a promenadei din statiunea Mamaia vor fi gata, acestea urmand sa fie finalizate in 2015.

Promenada turistica din statiunea Mamaia se intinde intre bulevardul Alexandru Lapusneanu, bulevardul Mamaia si statiunea Mamaia - zona cuprinsa in Piateta Perla si complexul hotelier Bicaz.

In proiect este cuprinsa si reabilitarea aleii principale din Satul de Vacanta. Vor fi reabilitate si reamenajate piatetele Perla si Cazino, promenada dintre Hotelul Malibu si Cazino Mamaia, dar si promenada de la Club Castel pana la complexul hotelier Bicaz.

Vor fi plantati aproximativ 820 de copaci, iar zidul de demarcare a plajei va fi reabilitat prin placare si mobilare cu bancute pe intreaga  suprafata.

Turistii vor avea de la anul  si mai multe locuri de parcare in statiunea Mamaia, pentru ca datorita acestui proiect, numarul locurilor de parcare se va mari de la 550 la 1090.

Constructorul desemnat de reabilitarea promenadei statiunii Mamaia este S.C. ABC Val SRL, iar proiectant este S.C. House Consult SRL.

 

 

 

 

Redactor : Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 08/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  Mamaia  Constanta  proiecte  administratie  promenada  modernizare  plaja 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777