Cheile Dobrogei: Descrierea Unui Colt De Natura Inedit

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Obiective Turistice: Cheile Dobrogei, un colt de natura unic


Obiective Turistice: Cheile Dobrogei, un colt de natura unic

Ai planuri sa vii pe litoralul romanesc, dar vrei sa iesi din programul obisnuit plaja-mare? Cum ar fi sa petreci o dupa-masa in Rezervatia Naturala Cheile Dobrogei? Pietrele de la Cheile Dobrogei (calcare recifale din perioada Jurasicului si sisturi verzi precambriene) spun povesti de milioane de ani, atat de mult le-a trebuit sa ajunga la formele interesante din zilele noastre. Peisajul de aici iti va taia rasuflarea si te va purta in timp, pe urmele dinozaurilor, mamutilor, rinocerilor spinosi, pasarilor primitive si pradatorilor de mari dimensiuni. Va fi o placere pentru copii sa le povestesti legendele locului. 

Unde se afla Cheile Dobrogei?

La doar 45 km de Constanta, Cheile Dobrogei prezinta un peisaj virgin, cu pietre de calcar inalte care ating pana la 40 m inaltime, ce dateaza din Jurasic si Cretacic. Cheile Dobrogei reprezinta un canion stravechi, intins pe aproape 11.000 de hectare, care a luat nastere pe locul fostei Mari Tethys. Situata in zona centrala a Dobrogei, in Podisul Casimcei, Rezervatia Naturala Cheile Dobrogei se caracterizeaza printr-un peisaj dominat de stanci calcaroase, cu vegetatie de stepa, tufaris si padure. Datorita zonei drenate de paraul din Bazinul Casimcea, apa se revarsa in Lacul Tasaul, aflat in nord de Navodari. 

Ce sa nu ratezi daca ajungi aici?

Daca iti doresti sa vizitezi punctele principale de atractie din Cheile Dobrogei, nu rata Pestera Gura Dobrogei si Pestera La Adam. Aici s-au gasit chiar si resturi umane ale Homo sapiens fossilis, care a trait acum aproximativ 100.000 de ani. De asemenea, tot in aceasta zona s-au descoperit peste 80 de specii de fosile ale faunei marine ale Marii Tethys. Intregul platou este completat de susurul apei, ce serpuieste lin printre chei, si sculpteaza neincetat rocile. Alte puncte de atractie importante sunt Adapostul Randunelelor, Pestera Mireasa, Pestera Babei, Pestera de la Cariera Noua, Pestera de la Ghilingic (Bordeiul de Piatra), Manastirea si Pestera Sfantului Ioan Casian.

Descopera Dobrogea intr-o zi

Pentru a descoperi acest colt de natura linistit, ai nevoie de cel putin o zi daca pleci din Constanta. De asemenea, planuieste plimbarea intr-o zi de primavara sau toamna, deoarece atunci este cea mai buna perioada sa vizitezi aceasta arie protejata.  Si ca sa pleci la drum cu bateriile incarcate, uite ce cazari iti recomandam pentru un somn odihnitor. 

Hotel Bulevard Constanta

Complexul Bulevard 4 stele este situat pe Bulevardul Mamaia, in zona Delfinariu, la 2-3 minute de intrarea in Statiunea Mamaia. Hotelul are o pozitie privilegiata, fiind aproape de Mamaia, dar si de centrul comercial al Constantei (10 minute cu masina) sau centrul istoric al orasului. 

Hotel Zodiac Constanta

Hotel Zodiac 4 stele Constanta a fost inaugurat in anul 2009 si este amplasat in zona Parcului Tabacariei. Hotelul este situat la 5 minute de mers pe jos de Satul de Vacanta, aproximativ 15 minute de plaja si maxim 10 minute de unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Constantei.

Sursa foto: www.discoverdobrogea.ro

Publicat la data de: 01/02/2021

Etichete: Cheile Dobrogei  litoralul romanesc  obiective turistice 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777