FPTR: Romania, o solutie convenabila pentru vacantele romanilor

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

FPTR: Romania, o solutie convenabila pentru vacantele romanilor


FPTR: Romania, o solutie convenabila  pentru vacantele romanilor

 

 

Pe litoralul romanesc vor fi si mai multi turisti in 2014, pentru ca in Romania un concediu este oricum mai ieftin! Este concluzia reprezentantilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

“Romania este, de departe, cea mai convenabila solutie pentru vacantele romanilor, indiferent de comparatiile care se fac cu Grecia sau cu Bulgaria”, a declarat vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.

Acesta a precizat ca din cauza puterii de cumparare scazute a romanului si a bombardamentului mediatic care se face asupra posibilelor viitoare scumpiri din 2014, romanii vor cauta cea mai convenabila solutie si pentru turism. Acesta a estimat pentru sezonul estival urmator, nu numai ca pe litoral va ramane acelasi numar de turisti romani, dar poate chiar va creste.

Cu toate previziunile de scumpire a tarifelor hoteliere, cu 5 — 8%, anul viitor, reprezentantii FPTR spun  ca vor fi si mai multi romani pe litoralul romanesc, deoarece chiar si in aceste conditii este mai ieftin in Romania.

Potrivit datelor statistice prezentate de FPTR, anul 2013 a fost cu 5% mai slab pentru segmentul hotelier.

Vicepresedintele FPTR a adaugat ca, potrivit unui studiu, in 2012 60% dintre romani nu si-au permis sa mearga vreodata la restaurant, numar cu 20% mai mare decat in 2010.

Potrivit Agerpres, Raducan a atras atentia ca o solutie pentru sprijinirea turismului autohton ar fi aplicarea cotei reduse de TVA la unitatile de alimentatie din complexele hoteliere.

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 20/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  Mamaia  Constanta  FPTR  hoteluri  turism  2014 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777