Top 5 Obiective Turistice in Centrul Vechi din Constanta

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

TOP 5 obiective turistice din Centrul Vechi Constanta pentru o vizita completa pe litoral


TOP 5 obiective turistice din Centrul Vechi Constanta pentru o vizita completa pe litoral

Constanta se dezvaluie in fata calatorilor exploratori precum o poveste citita vara la rasarit de soare. Daca vrei sa te bucuri de topul obiectivelor turistice din Constanta si tot ce are de oferit, acorda-ti timp sa descoperi centrul vechi, portul, arhitectura cladirilor cu povestile lor, plaja nou amenajata Neversea, manastirile si vestigiile romane si nu in ultimul rand acorda-ti timp sa faci o plimbare pe faleza si sa fotografiezi Cazinoul. Nu pleca inainte de a gusta din placinta dobrogeana, din saramura de peste si din celelalte specialitati culinare din bucataria dobrogeana. 

Tomisul, ridicat de greci, cucerit de romani, strabatut de genovezi, ocupat mai tarziu de catre otomani, poarta astazi denumirea de Constanta, un oras port la Marea Neagra ce pastreaza urmele trecutului in expozitiile muzeelor, in stilurile pestrite de arhitectura, pe stradutele inguste din centrul vechi si in legende locale pline de talc. 

Daca ajungi aici, planuieste-ti si un tur pietonal al orasului si nu rata cele mai cunoscute obiective turistice: Muzeul de Arta Populara, Biserica Greaca Ortodoxa, cea mai ingusta strada, Strada Vantului, Moscheea Hunchiar, Sinagoga, Biserica Armeneasca, Statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Istorie si Arheologie, Mozaicul Roman, Moscheea Carol, Biserica Romano-Catolica, Basilica crestina din secolul VI d.H, Catedrala Ortodoxa, Cazinoul si Farul Genovez. In cele ce urmeaza iti vom prezenta succint cateva dintre cele mai importante obiective turistice din Constanta, pe care le poti vizita pe cont propriu. 

Top 5 Obiective Turistice din Centrul Vechi Constanta

  1. Piata Ovidiu si Statuia lui Ovidiu

Aceasta a fost construita in memoria poetului latin Publius Ovidiu Naso si il are ca autor pe sculptorul care a creat si statuia lui Abraham Lincoln din New York, Etorre Ferrari. Poetul a scris in acest oras Tristele si Ponticele, opere in care isi deplange exilul. 

  1. Farul genovez

Asa cum ii spune si numele, acest far a fost construit de genovezii care faceau comert in portul Constanta.  Are o inaltime de aproximativ 8m, iar lumina sa poate fi vazuta de la aproape 10 mile marine. A functionat pana in 1913, fiind un obiectiv turistic cu care Constanta se mandreste.  

  1. Acvariul

Este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean.  Sectia Marina este cea mai mare si mai reprezentativa sectie a Acvariului si adaposteste specii de pesti si nevertebrate intalnite in Marea Neagra, Delta Dunarii si migratori din Marea Mediterana. O adevarata placere, mai ales daca mergi cu copiii! 

  1. Cazinoul

Cladirea Cazinoului este un monument arhitectural unic in tara si reprezinta emblema orasului Constanta, fiind prima cladire ridicata pe malul marii dupa retragerea Imperiului Otoman. Terasa Cazinoului, amenajata pe malul marii, era locul preferat de intalnire al marinarilor si al elitelor vremii. Imagineaza-ti o seara dansanta pe terasa si fa-ti o poza cu aceasta emblema a orasului.

  1. Moscheea Carol

Este unul dintre cele mai impunatoare monumente arhitecturale din oras, construit in stil egipteano-bizantin cu elemente romanesti. Asa cum ii sugereaza si numele, a fost construita la initiativa regelui Carol I si ascunde numeroase obiecte de patrimoniu, precum covorul lui Abdul Hamid, unul dintre cele mai vechi covoare din Europa. 

Asadar, daca vrei sa aduci un plus de valoare vacantei tale in Constanta, aceste obiective turistice te vor fermeca si iti vor oferi o perspectiva noua. Concediile pe litoral nu trebuie sa fie doar despre mare si plaja. Iar daca  esti cu copiii, cu atat mai bine! Acestia vor fi incantati sa descopere bogatia vietii subacvatice de la Acvariu sau de la Delfinariu. Tu ce loc ai vrea sa vizitezi cel mai mult din recomandarile noastre? 

Publicat la data de: 09/11/2020

Etichete: constanta  obiective turistice  centrul vechi  cazino constanta  farul genovez  piata ovidiu  moscheea carol 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777