Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Bilantul sezonului estival 2020


Bilantul sezonului estival 2020

La finalul inca unui sezon estival, Litoralulromanesc.ro, turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacantelor la Marea Neagra, trage linie: peste 160.000 de romani ne-au ales pentru a-si rezerva un sejur la plajă în stațiunile autohtone. Totusi, din cauza incertitudinilor generate de pandemia de coronavirus, care a dus, intre altele, si la un debut mai tarziu al sezonului estival, numarul turistilor a scazut cu 20% in comparatie cu anul trecut.

Potrivit bilantului, in aceasta vara, o vacanta la Marea Neagra a costat, in medie, 471 de euro, valoare similara cu cea de anul trecut. Durata medie a sejurului a fost 5,3 zile fata de 5,1 zile anul trecut.

Clasamentul judetelor din care au venit turisti pe litoral

Cei mai multi turisti au venit pe litoral din Bucuresti (38,11%), pe locurile urmatoare situandu-se judetele Timis (5,24% din numarul total de turisti), Iasi (5,11%), Prahova (4,52%) Cluj (4,42%), Brasov (4,32%), Arges (2,9%), Bacau (2,18%), Galati (2,06%) si Dambovita (1,88%).

Este interesant faptul ca, anul acesta, pe locul 16 gasim Constanta ca fiind judetul din care turistii au facut rezervari. Exista doua explicatii: in primul rand, unii turisti au facut rezervari last minute (direct din destinatie) si, poate, din cauza pandemiei, un numar mic de constanteni, care n-au mai plecat in vacante externe, au ales sa petreaca cateva zile in hotelurile romanesti de la Marea Neagra.

Topul statiunilor preferate in 2020

Cea mai cautata statiune de pe litoral a fost Mamaia, urmata de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costinesti si Eforie Sud.

Cu 15 ani in urma, cand Litoralulromanesc.ro a inceput sa vanda vacante la mare, Neptunul era cea mai cautată statiune de pe litoralul romanesc, ca un efect al faptului ca, inainte de 1989, fusese destinatia favorita de la mare a cuplului Ceausescu si era foarte ingrijita. Ulterior, a coborat la coada clasamentului, motivul fiind lipsa investitiilor care a dus la degradarea statiunii si, implicit, i-a determinat pe turisti sa evite Neptun. Dar, dupa ce in ultimii ani s-a investit in mai multe hoteluri, constatam o urcare in clasament a acestei statiuni.

In cei 15 ani de activitate, Litoralulromanesc.ro a organizat vacante la malul marii pentru peste 1,3 milioane de turisti care au rezervat peste 4 milioane de nopti de cazare. Peste trei sferturi dintre turistii care au mers in vacanta cu Litoralulromanesc.ro intr-un an au revenit si in sezonul urmator.

 

 

Publicat la data de: 15/09/2020

Etichete: litoralul romanesc  sejur  sezon estival  bilant  2020 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777