Program minivacanta 1 Mai Litoralul Romanesc si Delta Dunarii

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Program minivacanta 1 Mai Litoralul Romanesc si Delta Dunarii


Program minivacanta 1 Mai Litoralul Romanesc si Delta Dunarii

LITORALUL ROMANESC

 

Ca in fiecare an, Asociatia de Promovare Litoral - Delta Dunarii organizeaza impreuna cu membrii sai o serie de evenimente pentru a marca Deschiderea oficiala a sezonului estival pe litoralul romanesc si in premiera, in Delta Dunarii.

 

Pastrand traditia celor 7 ani de activitate ai Asociatiei de Promovare Litoral - Delta Dunarii incepem Sezonul la 01 Mai, cu traditionala PARADA a LITORALULUI ROMANESC, organizata de Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii.

 

In intervalul orar 10:00-14:30, pe traseul Mamaia – Navodari – Constanta – Eforie – Constanta – Mamaia, parada va reuni autobuze etajate, peste 30 de masini de epoca, motociclete, masini de la Raliul Deltei, Fanfara RAJA, Clubul prietenilor TOMIRIS,etc. 

 

PROGRAMUL PARADEI LITORALULUI ROMANESC

 

10.00 – Intalnire participanti parcarea Aqua Magic ( autobuze etajate, masini de epoca, motociclete, prietenii facebook, etc.);
10.30 – Start Parada Litoralului Romanesc
11:00 – Sosire in Tabara Delfinul Navodari, stationare
11:30 – Parada porneste din Tabara Delfinul Navodari spre Constanta – B-dul Alexandru Lapusneanu – Gara – B-dul. 1 Mai
12.45 – Parada ajunge in Eforie Sud, stationare in Parcul Primariei ( vizitarea Targului de antichitati ANTICA 2014);
13:30 – Parada porneste din Eforie Sud - spre Eforie Nord (tranzit prin centru)
14:00 – Sosire in Constanta
14.30 – Parada se opreste  in parcarea Aqua Magic

 

Partenerii Paradei Litoralului Romanesc sunt: Hotel Golden Tulip, Danube Delta Rally® , Retromobil Club Roman, Seawolves Motorcycle Club Romania, RAJA, RATC, ANPCPPSR, TV NEPTUN , Radio Vacanta si Clubul prietenilor TOMIRIS.

 

1 Mai - Spectacol - Mamaia – 19:00 – 21:55

19.00 – 21.00: spectacol pe scena din  Mamaia
- 19:00 – 19:30 - Ansamblul Folcloric Brauletul Dobrogean
- 19:30 – 20:00 - Ansamblul Fluria al Comunitatii Armâne din Constanta
- 20:00 – 20:30 - Ansamblul Elpis al Comunitatii Elene din Constanta
- 20:30 – 21:00 - Vedeta constanteana Andreea Olariu
- 21.00 – speech-uri oficialitati
- 21:20 – lansare videoclip “Descopera Romania: priveste cu sufletul si asculta cu inima”
- 21:30 - lansare videoclip statiunea Mamaia
- 21:45 - show de lasere
- 21.55 - lansare lampioane  

 

Imediat dupa spectacolul de la scena, oficialitatile prezente vor sustine un speech in fata publicului participant si vor lansa doua filme de promovare, respectiv Filmul oficial al statiunii Mamaia in versiunea integrala si spotul “Descopera Romania: priveste cu sufletul si asculta cu inima”, la care sunt asteptati sa participe mii de turisti.

In incheiere, turistii vor avea parte de un spectaculos show de lasere si o lansare de sute de lampioane pe cerul statiunii Mamaia, deasupra marii. 

Cluburile din Mamaia vor fi special deschise, organizand petreceri tematice deosebite, pentru asigurarea distractiei in cele 4 zile libere la mare, si nu in ultimul rand, vor difuza simultan filmul de promovare al statiunii Mamaia, care va fi urmarit, astfel, de miile de turisti prezenti in statiune.

 

In statiunile Navodari, Eforie si Costinesti vor avea loc evenimente similare, organizate de catre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii si Autoritatea Nationala pentru Turism cu sprijinul primariilor care administreaza aceste statiuni, intr-un concept comun, menit sa promoveze statiunile de pe litoral, numit “Redescopera Litoralul Romanesc”, astfel :

 

Navodari – 1 mai 2014: in Tabara Delfinul – 11:00 – 20:00

 

Programul artistic va incepe la ora 11:00, se va incheia in jurul orei 20:00 si va cuprinde urmatorii artisti: What’s Up, Axinte, Lorenna, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Aurel Moga, Dan Cernavodeanu, Ionut Dulgheriu. Seara se va incheia cu un show de lasere.

In corturile amenajate in apropierea scenei vor fi oferite gratuit celor prezenti produse alimentare traditionale romanesti, vor fi organizate expozitii, sesiuni de face-painting, se vor realiza/ printa fotografii ce urmeaza a fi oferite persoanelor prezente la eveniment.

 

Eforie Sud – 1 mai 2014: in Parcul Primariei (Str. Progresului) – 17:00 – 20:30

 

- Expozitie de antichitati “Targul Antica”

- Program artistic in intervalul orar 17:00 – 20.30
- Teatrul de copii Zurli - Festival muzica si dans pentru copii (aprox. 2 h 30 min);
- concert NADIR Vocea Romaniei;
- 20:30 - show lasere

 

Costinesti – 2 mai 2014: plaja Costinesti Zona Obelisc - 14:00 – 21:30

 

Jocuri sportive, jocuri pe plaja
Spectacol cu trupe de folk si rock, artisti solo etc.
Seara se va incheia cu un show de lasere.

De asemenea, in urma parteneriatului dintre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii si A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons, in perioada minivacantei de 1 Mai vor fi distribuite gratuit materiale informative educative din cadrul Campaniei Nationale “o 9atitudine!” catre agentii economici de pe litoral ( hoteluri, cluburi, restaurante, etc.) cat si catre turistii prezenti la evenimentele desfasurate cu ocazia Deschiderii sezonului Estival 2014.

 

INFORMATII UTILE

 

Autobuze etajate

 

In perioada 30 aprilie – 4 mai 2014, autobuzele etajate vor circula in program 10.00 – 20.00 zilnic, cu frecventa de 30 minute, cu plecari din zona Gara - Constanta.

Traseul este cel consacrat „Mamaia Estival”: Gara – Bd. Ferdinand – Str. Mircea cel Batran – Bd. Mamaia pana la capatul statiunii la Hotel Caraiman si retur pe Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara.

Biletele de transport se pot procura numai de la taxatoare in autobuz, la pretul de 5 lei.

 

Telegondola Mamaia

 

In perioada 1-4 mai 2014, Telegondola va functiona zilnic intre orele 10.00 – 20.00. Tarif: 15 lei / persoana (o calatorie). Copiii sub 7 ani si persoanele cu handicap beneficiaza de transport gratuit.

 

Pod Agigea

 

În perioada 29.04.2014 ora 14.00 – 06.05.2014 ora 08.00, pe podul Agigea se va circula doar cu restrictie de viteza, 50 km/h, fara restrictie de tonaj doar pentru transportul de calatori, restrictiile pentru traficul de marfa fiind în continuare mentinute. În aceasta perioada, se va circula pe trei benzi, Politia Rutiera stabilind, în functie de fluxul de trafic numarul de benzi pe sens, astfel încât sa nu existe ambuteiaje.

 

DELTA DUNARII

 

In perioada 1- 4 mai, turistii vor avea parte de un eveniment inedit, respectiv Sulina Fusion Cruise, prima editie. Astfel, timp de trei zile si trei nopti, turistii pot petrece alaturi de Kiss FM la Sulina, în cel mai îndepartat punct Estic al Europei, lânga gura de varsare a Bratului Sulina în Marea Negra, pe plaja vechiului Porto–Franco, oras al marinarilor, aventurierilor, piratilor, al lucratorilor platiti în aur, al moravurilor usoare,  dar si primul oras de pe continent  unde se poate vorbi de conceptul Europei Unite.

 

Programul evenimentului este urmatorul:

 

Joi 1 mai – Ship Parade, orele 12:00, Partydul Kiss Fm în frunte cu Dan Fintescu si Olix, alaturi de Cristi Nitzu si Ana Moga  va asteapta pe faleza municipiului Tulcea, gata îmbarcati si cu chef de party.Orele 13:00, “Vaporul Kiss Fm ” paraseste portul Tulcea! - Cinci ore de petrecere pe vapor, cinci ore de veselie si sunt primele cinci ore de încalzire am spune noi, pentru ca vor urma alte multe multe ore de petrecere pe plaja!

 

Vineri 2 mai – Pirate Day: orele 11:00 – 12:00 - Distractia va reîncepe pe plaja cu muzica si bucatarie traditionala în aer liber. Se vor prepara mâncaruri din peste, cum ar fi traditionalul storceag (ciorba de peste), gratar de peste si cârnati de vita pentru a acoperi toate gusturile.

 

Mâncarurile vor fi preparate de catre „piratii” nostri din localiate, bucatari cu experienta în arta culinara traditionala.

 

Petrecerea „piratilor” va continua cu un concurs de baut bere (beerpong, baut bere cu paiul), trasul sforii, iar pe înserate club – disco si foc de tabara, toate acestea în stilul specific rebelilor pirati si nu în ultimul rând alaturi de invitatii nostri, echipa  Kiss Fm în frunte cu Cristi Nitzu si Ana Moga, Chris T. si rezident Dj Daniel.

 

Sâmbata 3 mai 2014 - Competition Day : Orele 11:00 – 12:00 - Distractia pe plaja va continua cu concursuri de Darts si Poker.

 

Ora 21:00 - Va avea loc premierea câstigatorilor concursurilor din cadrul evenimentului, iar dupa festivitate, petrecerea va continua cu un mega foc de tabara, acompaniat de muzica live (chitara), iar nu în ultimul rând un mega foc de artificii va lumina cerul. Dupa miezul noptii invitatii nostri Cristi Nitzu si Ana Moga de la Kiss Fm, alaturi de Chris T. si rezident Dj Daniel, vor trece înapoi la „butoane” si vor continua petrecerea! 

 

Un alt eveniment ce se va desfasura in Delta Dunarii de 1 Mai este „Cosia din Cerna” , un eveniment in cadrul caruia vor avea loc concursuri de echitatie, degustari de produse traditionale, spectacole in aer liber, etc.

 

Va asteptam pe Litoralul Romanesc si in Delta Dunarii !

 

Publicat la data de: 29/04/2014

Etichete: 1 Mai litoral 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777