Description Vama Veche 2 Mai, history and information about Vama Veche 2 Mai

Vama Veche 2 Mai Hotels have an average of 7.7 out of 10

from 6 reviews

Seaside Transportation

Transportation, inland and exterior, information about transportation on seaside...

See details

Vama Veche si 2 Mai sunt doua localitati aflate in apropierea granitei cu Bulgaria, doua locatii celebre pentru petrecerea unui concediu nonconformist.

VAMA VECHE este situata la o distanta de 7 km de 2 Mai si la 12 km de Mangalia. La Vama Veche se poate ajunge de la Mangalia, care este punctul terminus al caii ferate, cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina proprie pe drumul national E 87.
Vama Veche este o statiune in continua transformare – un lucru rau dupa unii – aici s-a construit foarte mult in ultimii ani, iar „spiritul” s-a pierdut printre tonele de moloz si beton. Nu trebuie uitat totusi ca „spiritul” tine mai mult de oamenii care populeaza Vama Veche si mai putin de constructiile inconjuratoare. Vama Veche a fost si a ramas una dintre cele mai nonconformiste destinatii de vacanta, cu toate ca vamaiotii get-beget sustin ca atmosfera s-a deteriorat, motiv pentru care au infiintat asociatia Salvati Vama Veche.
Cu toate astea, este locul unde se poate petrece un concediu in mijlocul naturii, intr-o atmosfera speciala de libertate.

Plaja din Vama Veche este lata, avand in unele zone peste 200 metri. Intima si salbatica, plaja este populata si noaptea de tineri care se aduna in jurul focurilor de tabara. Din cauza aglomeratiei si a lipsei de educatie, uneori plaja este plina de gunoaie.
Un simbol al statiunii este epava care se afla la cateva sute de metri de mal.
Cazarea este asigurata de cateva hoteluri, putine la numar, dar mai ales de vile si pensiuni. Tarifele de cazare sunt mici in comparatie cu celelalte statiuni de pe litoralul romanesc.
In Vama Veche se afla unele dintre cele mai originale terase si restaurante, cu mese si scaune din lemn, cu umbrele din stuf, unde se servesc hamsii prajite, mici, pizza etc.

2 MAI se afla situata intre Vama Veche la sud (6 km ) si orasul Mangalia (5 km ) la nord. La 2 Mai se ajunge numai rutier, Mangalia fiind ultima statie de tren de pe litoral. Din gara Mangalia se poate lua microbuzul care ajunge in 2 Mai in maxim 7 minute. Pe timpul verii aceste microbuze circula inclusiv noaptea, la intervale de aproximativ 15 min.
Un loc linisit pana acum cativa ani, in prezent 2 Mai este o localitate aglomerata pe timpul verii, turistii fiind atrasi de tarifele de cazare scazute fata de cele practicate in alte statiuni. Cazarea se poate face in vile si pensiuni, sau in cort, pe plaja sau in curtile oamenilor. Plaja din 2 Mai este marginita de digul Portului Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Este o plaja in mare parte neamenajata.

Posibilitatile de distractie sunt reduse, si cei care se cazeaza in 2 Mai isi petrec serile de regula in Vama Veche sau Mangalia.

 


Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Carefree holidays

in 6 free interest rates

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotels

from
Litoralul Romanesc have an average of

8.9 from 10 points

Rezerva acum vacanta ta

Book your holiday now

0241 999

0241 837 777