Description Eforie Nord, history and information about Eforie Nord

Eforie Nord Hotels have an average of 8.5 out of 10

from 8255 reviews

Reviews Eforie Nord

"eforie nord-statiunea inimii mele.in fiecare an,preferabil in iunie(nu e atat de aglomerat si nici foarte cald)venim cu toata..."

See all reviews Eforie Nord

Seaside Transportation

Transportation, inland and exterior, information about transportation on seaside...

See details

Experimenteaza turismul balnear in statiunea Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord este a doua statiune ca dimensiune a litoralului romanesc. Se afla la 12 kilometri de municipiul Constanta, pe drumul de legatura cu orasul Mangalia. Ceea ce o face populara atat pentru Romania, cat si pentru turistii straini sunt bazele de tratament care ofera cure moderne folosind factorii naturali din zona. Asadar, daca iti place sa imbini turismului recreativ cu cel de tratament, statiunea Eforie Nord ti se va potrivi mai mult ca sigur.

Unde te cazezi si unde mananci in Eforie Nord ?

Statiunea Eforie Nord nu include multe hoteluri, de aceea o mare parte dintre locurile de cazare disponibile sunt oferite de vile si pensiuni turistice. Cu toate acestea, in ultimii ani, statiunea s-a extins constant si au aparut noi spatii de cazare si noi investitii. Majoritatea hotelurilor din Eforie Nord sunt unitati de categoria 3 si 2 stele, ceea ce face ca statiunea sa fie una usor accesibila ca pret. Dar, desigur, turistii gasesc si hoteluri de 4 si 5 stele.

  • Hoteluri renovate si reclasificate: Hotel Aqvatonic, Hotel Mirage, Hotel Steaua de Mare, Hotel Union, Hotel Fortuna, Hotel Felix, Hotel Evia, Hotel Diana, Hotel Pinguin, Hotel Cupidon, Hotel Azur, Hotel Minerva
  • Hoteluri de 4 stele: Hotel Aqvatonic, Hotel Europa, Hotel Mirage, Hotel Bran Brad Bega
  • Hoteluri de 5 stele: Hotel Boutique Citadel
  • Hoteluri cu baza de tratament proprie: Hotel Traian, Hotel Petrolul, Hotel Mirage, Hotel Aqvatonic, Hotel Europa.
  • Vile si pensiuni: Vila Roxana, Vila 333, Vila Jasp, Vila Pretty Woman, Vila La Mer, Casa Belu, Vila Zaharia, etc.

In ceea ce priveste unde mananci, in Eforie Nord sunt deschise in timpul sezonului estival numeroase terase si restaurante cu autoservire, pizzerii si patiserii unde poti gasi preparate pentru toate gusturile si pentru orice buget: Restaurant Coralis, Doneli, Acapulco, Carmen, Terasa Maria, Terasa Union, Restaurant Nunta Zamfirei, Restaurant Chandellier, Restaurant Stefanino, Restaurant si Pizzerie Acapulco, Kherhana La Stuf, Restaurant Pescarus etc.

Activitati pentru adulti

In afara orelor petrecute pe plaja sub razele soarelui sau in valurile marii, statiunea Eforie Nord ofera si alte posibilitati de distractie si relaxare. Iata ce iti propunem pentru o dupa-masa relaxanta:

  • Faci o sesiune de shopping . Exista cateva complexe de magazine si bazaruri, atat in centru, cat si in zona falezei. De aici se pot cumpara produse si accesorii pentru plaja (prosoape, costume de baie, colace, saltele, umbrele, lotiuni etc), suveniruri si articole de imbracaminte si incaltaminte.
  • Te bucuri de sporturile nautice . Poti inchiria veliere si alte ambarcatiuni sau poti sa iei lectii de scufundari in cadrul Europa Yacht Club, primul port privat de agrement din Romania. Acesta se afla la cateva minute de centrul statiunii, pe plaja din dreptul Hotelului Europa.
  • Faci sport pe terenuri sau pe plaja. Gasesti terenuri de sport si de minigolf, locuri de joaca pentru copii, baze de agrement, sali de biliard.
  • Petrece-ti o zi in Aqua Park. O distractie care nu trebuie ratata, indiferent ca esti mic sau mare.

Povestea statiunii Eforie Nord

Istoria statiunii Eforie Nord se leaga de cea a localitatii vecine, statiunea Eforie Sud, cu care formeaza o unitate administrativa. Piatra de temelie a statiunii a fost pusa in anul 1894, atunci cand organizatia Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit in zona un sanatoriu balneoclimateric. Cinci ani mai tarziu, alaturi de sanatoriu se ridica, pe malul marii, prima unitate de cazare din zona, denumita Hotel Movila (actual Hotel Parc, Eforie Sud), iar pe malul lacului Techirghiol se amenajeaza Baile Movila. In acest fel a luat nastere statiunea Movila-Techirghiol. Incepand cu anul 1920, in zona sunt construite numeroase vile, resedinte si case de vacanta ale elitelor vremii. De-a lungul timpului, statiunea s-a mai numit Carmen Sylva si Vasile Roaita. Pana in anul 1933 statiunea Eforie a apartinut de localitatea Techirghiol.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Carefree holidays

in 6 free interest rates

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotels

from
Litoralul Romanesc have an average of

8.9 from 10 points

Rezerva acum vacanta ta

Book your holiday now

0241 999

0241 837 777