Excursii Litoralul Romanesc - La pas in Centrul Vechi al Constantei

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

La pas in Centrul Vechi al Constantei

Descriere La pas in Centrul Vechi al Constantei

In perioada sezonului peste un milion de turisti viziteaza litoralul romanesc, pentru sejururi relaxante la malul marii, pasind pe urmele colonistilor greci din Milet, si a multor altor popoare, care au fost atrasi de frumusetea si potentialul economic al acestor locuri.

Tomisul, infiintat de greci, cucerit de romani, strabatut de genovezi, ocupat mai tarziu de catre otomani, intesat cu fire incalcite de istorie, este cunoscut de noi ca si Constanta, un oras pontic, ce isi pastreaza trecutul in expozitiile muzeelor, in stilurile pestrite de arhitectura, pe stradute inguste din centrul istoric si in legende locale pline de talc.

 

TourX iti propune sa descoperi mostenirea istorica si culturala a Tomisului, lasata in urma de eleni, romani, turci si de alte etnii care, veac cu veac, au construit mozaicul etno-cultural al Dobrogei de astazi.

Noi ne-am propus sa iti povestim Tomisul, de la inceputurile lui, pana in zilele noastre, sa iti aratam mostenirea noastra istorica, printr-un tur pietonal care va oferi multe informatii despre istoria si impletirea religiilor in zona, impreuna cu legendele locale. Este un tur usor spre moderat care include mers pe jos si cateva trepte.


Vom vizita: Muzeul de  Arta Populara, Biserica Greaca Ortodoxa, cea mai ingusta strada, cea mai scurta strada, Moscheea Hunchiar, Sinagoga, Biserica Armeneasca, Statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Istorie si Arheologie, Mozaicul Roman, Moscheea Carol, Biserica Romano-Catolica, Basilica crestina din secolul VI d.H, Catedrala Ortodoxa, Cazinoul si Farul Genovez.

Momentan nu se pot organiza aceste activitati. Speram sa revenim intr-un timp cat mai scurt cu cele mai atractive activitati de pe litoralul romanesc.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.6 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.6 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777