Planetariu Constanta - obiective turistice Constanta

Hotelurile din Constanta au o medie de 9 puncte din 10

din 93 recenzii

Oferte Constanta

Vezi toate ofertele

Pareri Constanta

"Prefer mereu pentru concediile mele plaja modern din Constanta"

Vezi toate parerile Constanta

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Planetariu Constanta

Planetariu Constanta

Planetariu Constanta

Ca o fereastră deschisă permanent spre cer, Planetariul din Constanta este precum un "far" la malul Mării Negre. Vino impreuna cu copiii ca sa admiri stele, planete, meteori, galaxii si alte corpuri ceresti. Parte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Planetariul din Constanta te invita intr-o calatorie de initiere in tainele ascunse ale boltei ceresti.

Planetariul a luat fiinta in 1969, anul in care omul a pasit pentru prima data pe Luna, la intersectia Bulevardului Mamaia cu Strada Soveja, aproape de intrarea sudica in statiunea Mamaia.

Ce vei gasi la Planetariul Constanta?

Planetariul dispune de o cupola al carei diametru are 8 metri si o capacitate de 80 de locuri, loc in care se realizeaza demonstratii în cadrul carora vizitatorii pot urmari proiectia unui cer instelat pe o bolta artificiala. La intrarea în Observator se poate vizita o expozitie care prezinta structura Universului, pornind de la metagalaxie pana la structura Sistemului Solar, prezentand planetele in imagini, alaturi de caracteristicile lor. In cupola Planetariului au loc demonstratii cu proiectorul ZKP-2 si pot fi văzute: stele (aproximativ 5000); planete; Luna; constelatii (constelaţii zodiacale); comete; meteori; satelitii galileeni ai lui Jupiter; sateliti artificiali; Sistemul Solar-miscarea de revolutie a planetelor din Sistemul Solar. Pot fi determinate coordonate orizontale, ecuatoriale şi ecliptice. Sunt demonstratii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinoctii şi solstitii, eclipse de Soare si de Luna.

Observatorul Astronomic

Tot in cadrul Observatorului Astronomic se afla cupola pentru observatii astronomice. Aceasta are un diamentru de 5 metri si adaposteste un Telescop cu oglinda tip Cassegrain. Institutia dispune si de alte instrumente astronomice cum ar fi: luneta tip scoala (identica cu Telementor), luneta amator si luneta binoculara Busch. Cu ajutorul acestor instrumente, personalul bine pregatit al Planetariului face observatii astronomice de zi si de noapte. Cu ajutorul lunetelor si telescoapelor din dotarea acestui centru, se pot face observatii astronomice, se pot urmari activitatea solara si petele solare, se pot identifica corpuri ceresti si primi informatii in legatura cu planetele, constelatiile si diferentele dintre stele. Pasionatii de astronomie pot viziona filme 3D de specialitate pe toata durata zilei. Tarifele sunt modice (5-10 lei), asemanatoare cu cele de la Planetariu.

Program reprezentatii:

  • Luni - vineri: orele 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

  • Sambata - duminica: orele 11:45, 13:00, 14:15, 15:30, 17:00

Toti specialistii si instrumentele Planetariului stau la dispozitia vizitatorilor dornici sa descifreze tainele Universului dupa un program flexibil mai ales in timpul verii, atunci cand conditiile pentru observatii nocturne sunt mult mai bune. Planetariul sta la dispozitia oamenilor curiosi ori de cate ori exista cate un fenomen astronomic special (eclipse, ploi de stele etc) pentru observatii si explicatii.

Publicul care trece pragul muzeului este foarte variat, de la prescolari pana la varstnici. În extrasezon, Planetariul este vizitat de grupuri organizate de elevi si studenti, iar in timpul sezonului estival, turistii sunt cei care vin in numar mare sa exploreze tainele cerului. Pentru cei care nu au vizitat niciodata un Planetariu, este o experienta de neuitat.

Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Acvariu Constanta

ACVARIUL este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp...

Biserica Armeneasca Sfanta Maria

Inclusa pe lista Patrimoniului National si Cultural al Academiei Romane, Biserica Armeneasca se intinde pe 1.300 de metri patrati. Lacasul de cult este situat in zona peninsulara a orasului...

Biserica Greceasca Metamorphosis Constanta

BISERICA GRECEASCA "METAMORPHOSIS" este un lacas de mici dimensiuni amplasat in zona istorica a orasului, pe strada Mircea cel Batran, aproape de plaja Modern. Povestea frumoasei biserici...




Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777