Harta hotelurilor din Constanta
Si a obiectivelor turistice de pe Litoralul Romanesc
"Prefer mereu pentru concediile mele plaja modern din Constanta"
Vezi toate parerile ConstantaObiective turistice si atractii Constanta
Afla ce obiective poti vizita in Constanta si in imprejurimi
Agrement Litoral
Transport Litoral
Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...
Vezi detaliiMuzeul de Arta Populara Constanta
Muzeul de Arta Populara Constanta
Muzeul de Arta Populara este amplasat in zona istorica a Constantei, la intersectia Bulevardului Tomis cu Strada Traian. Muzeul este gazduit de o cladire cu mare insemnatate pentru istoria orasului. Edificiul a fost construit in anul 1893 si a servit pentru o perioada de timp ca sediu al Primariei, fiind denumit Palatul Comunal. De-a lungul timpului, cladirea a avut si alte destinatii, insa din anul 1975 gazduieste Muzeul de Arta Populara, o institutie culturala de seama a Constantei.
Ideea crearii unui muzeu al etnografiei la malul marii s-a nascut la inceputul anilor '60 din sarguinta mai multor institutii similare din tara: Muzeul Brukental din Sibiu, Muzeul de Arta Populara si Muzeul Satului din Bucuresti. La origini, muzeul a fost conceput ca un exponent al etnografiei dobrogene, astfel ca in anul 1975 a fost organizata prima expozitie care oferea o viziune inchegata asupra vietii din satul traditional dobrogean. Zece ani mai tarziu, insa, se remarca o orientare a achizitiilor si catre alte zone etnografice ale tarii. Un moment important in existenta Muzeului de Arta Populara din Constanta s-a produs in anul 1990, atunci cand muzeul capata personalitate juridica.
In prezent, Muzeul de Arta Populara din Constanta adaposteste un patrimoniu impresionant, format din peste 15.000 de exponate care ilustreaza cultura folclorica din diverse colturi ale Romaniei.
In galeriile sale, puteti admira colectii minunate de icoane pe sticla si lemn, ceramica, port popular, scoarte, tesaturi, podoabe si ustensile folosite de taranii romani. Obiectele de uz gospodaresc se regasesc intr-o varietate impresionanta, fiind confectionate din lemn, metal sau ceramica si acopera o arie geografica foarte mare. Dintre obiectele de patrimoniu se remarca colectiile de port popular si tesaturi pentru uz gospodaresc si decor. Bogatia culorilor si motivele florale, vegetale, zoomorfe, antropomorfe, alternate cu dungi si alte forme geometrice creeaza compozitii ornamentale de o frumusete aparte.
Cea mai impresionanta expozitie
Expozitia are la baza „Arta Populara Romaneasca”, astfel ca prezinta piese specifice genurilor creatiei artistice populare. De la obiecte de uz gospodaresc pana la tesaturi de interior, stergare, fete de masa - toate constituie o mare bogatie ornamentala traditionala romaneasca.
Tesaturile de interior – stergare, fete de masa, cearsafuri, asternuturi de pat, scoarte, paretare, fete de perna (din bumbac, borangic si lana) – sunt de o mare bogatie ornamentala. Stergarele lungi de 4 m fac parte integranta din vechile interioare taranesti.
Motivele florale, vegetale, zoomorfe, antropomorfe, alternate cu dungi de latimi diferite creeaza compozitii ornamentale specifice. Tesaturile din lana pentru decor sau uz gospodaresc au compozitia ornamentala bazata pe alternarea de vargi, cu motive geometrice alese, distribuite uniform si continuu.
Cand poti vizita Muzeul de Arta Populara Constanta?
Exceptand zilele de luni si marti, Muzeul de Arta Populara este deschis publicului interesat de frumusetea, unicitatea si diversitatea culturii populare romanesti in intervalul orar 09 - 17. Institutia organizeaza periodic evenimente menite sa puna in lumina diverse teme ale folclorului si culturii romanesti. Taxa de acces in interiorul muzeului este de 8 lei pentru adulti, 4 lei pentru grupuri organizate de adulti si 2 lei pentru studenti si elevi in grupuri organizate.
Obiective turistice
Vezi obiectivele turistice din apropiere
ACVARIUL este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp...
Inclusa pe lista Patrimoniului National si Cultural al Academiei Romane, Biserica Armeneasca se intinde pe 1.300 de metri patrati. Lacasul de cult este situat in zona peninsulara a orasului...
BISERICA GRECEASCA "METAMORPHOSIS" este un lacas de mici dimensiuni amplasat in zona istorica a orasului, pe strada Mircea cel Batran, aproape de plaja Modern. Povestea frumoasei biserici...
Hoteluri recomandate Constanta
Vezi cele mai bune oferte de cazare din Constanta - Hoteluri, vile si pensiuni Constanta
Oferte de cazare Constanta, litoral 2025
Hoteluri Constanta - Oferte recomandate in Constanta
Aceste oferte sunt recomandate de site-ul Litoralulromanesc.ro pe baza raportului pret calitate
Vacante fara griji in
6 rate fara dobanda
Hotelurile
de pe
Litoralul Romanesc au o medie
de 8.9 puncte din 10