Descriere Constanta, istoric si informatii despre Constanta

Hotelurile din Constanta au o medie de 9 puncte din 10

din 93 recenzii

Pareri Constanta

"Prefer mereu pentru concediile mele plaja modern din Constanta"

Vezi toate parerile Constanta

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

CONSTANTA este un oras efervescent, ce imbina istoria milenara cu modernismul. Constanta isi primeste oaspetii cu bratele deschise, cu mult farmec si cu locuri surprinzatoare. Este un oras care celebreaza multiculturalismul, un oras in care civilizatia orientala se intalneste si se impleteste cu cea occidentala pentru a genera un spirit spectaculos si plin de viata.
Constanta este al doilea oras ca importanta in Romania, oras-port si oras turistic care trebuie vizitat vara si iarna, primavara si toamna. Constanta se dezvaluie si se deschide in fata turistului explorator precum o poveste citita vara sub cerul plin de stele al plajelor virgine. Acorda timp vacantei tale in Constanta pentru a descoperi orasul vechi, porturile Constantei, cladirile cu povestile lor, salba de statiuni, manastirile si vestigiile romane de pe tot cuprinsul Dobrogei, plajele virgine de la Grindul Chituc si nu in ultimul rand acorda-ti timp sa cunosti oamenii, cu obiceiurile lor, cu traditiile lor. Nu pleca inainte de a gusta din Placinta Dobrogeana, din saramura de peste si din celelalte preparate culinare pregatite in bucatariile dobrogene.
Si cand vorbim despre Constanta nu putem sa nu vorbim despre Statiunea Mamaia, care este practic o prelungire a orasului si care isi intampina oaspetii intr-o atmosfera vesela si primitoare in orice anotimp.

ASEZARE
Municipiul Constanta este asezat in judetul Constanta in extremitatea de sud-est a Romaniei, la tarmul Marii Negre. La limita de nord a orasului se situeaza statiunea Mamaia, plaja intinzandu-se pe o lungime de 6 km orientata spre est, ceea ce ii confera insorire tot timpul zilei.
Portul Constanta este principalul port al Romaniei la mare, fiind intins pe o suprafata de 3182 ha (uscat si acvatoriu).

ISTORIC
Grecii, bizantinii si turcii si-au pus amprenta asupra istoriei acestui oras. In secolul al VII-lea, grecii au intemeiat aici Cetatea Tomis. In calatoriile lor pe mare, incercatii corabieri greci au fost atrasi de adapostul oferit de golful si peninsula formata pe tarmul Marii Negre, precum si de schimbul foarte bun de produse facut cu capeteniile populatiei locale, getii "cei care se cred nemuritori" (Herodot). Tomisul - gazda poetului exilat Publius Ovidius Naso - a fost intemeiat in cadrul unui amplu proces de colonizari grecesti pe tarmul Pontului Euxin, capatand atributele unui oras incepand din secolul IV i. H.
Importanta Tomisului a crescut considerabil in vremea imparatului Constantin cel Mare - din al carui nume deriva numele actual al orasului. In acest timp au fost inaltate temple si edificii marete, piete publice si terme (bai), ateliere de prelucrat marmura, s-au construit strazi si cartiere noi. Supus cavalcadelor popoarelor migratoare, orasul a fost prefacut in ruine de nenumarate ori.
Câteva veacuri mai tarziu, pe ruinele Tomisului, se infiripa o mica asezare de pescari, din care, treptat, in secolele urmatoare s-a dezvoltat Constanta. Ramasitele vechii civilizatii se intalnesc in orasul de azi la tot pasul.
Despre o reala dezvoltare a sa poate fi vorba numai dupa victoria Romaniei in Razboiul de Independenta (1878), cand provincia a revenit la patria - mama. O a doua etapa a procesului de evolutie spectaculoasa a Constantei a reprezentat-o perioada interbelica, urmatorul moment marcant in evolutia sa constituindu-l Revolutia din 1989.

PLAJA
Plaja Constantei se intinde pe toata partea de est a orasului, de la Portul Tomis la Statiunea Mamaia. Plaja este strajuita de numeroase golfulete si in unele zone este amenajata. Astfel, exista in centrul orasului, inspre Portul Tomis, Plaja Modern, o plaja moderna pe care se ajunge de pe o faleza foarte inalta, coborand cateva zeci de trepte. Nisipul acestei plaje este foarte fin, ea este lata de 100-200 metri,  iar intrarea in mare se face lin, apa avand o adancime foarte mica cativa zeci de metri in larg. O alta plaja este Plaja 2 Papuci – se ajunge de pe B-dul Mamaia -  neamenajata, ingusta, cu intrarea in apa destul de anevoioasa, plaja fiind strajuita de pietre. In partea de nord a orasului, la cativa km de Mamaia, se afla Plaja Faleza Nord, o plaja amenajata in trecut si aflata acum intr-o stare avansata de degradare. Este totusi preferata de localnici si de turistii cazati la cei din zona.

CAZARE SI MASA
In Constanta sunt deschise mai multe hoteluri, majoritatea construite in ultimii ani, moderne si confortabile. Majoritatea hotelurilor sunt de trei si patru stele, existand doar cateva hoteluri de doua stele. In zona centrala exista hotelurile Ferdinand, Ibis, Class, Gucci – hoteluri care ofera un acces imediat la plaja si la centrul comercial si istoric al orasului. O alta zona intesata cu hoteluri este Bulevardul Mamaia, care leaga practic centrul orasului de Statiunea Mamaia. Pe acest bulevard sunt deschise mai multe hoteluri, toate noi: Bulevard, Cora, Royal, Megalos etc.
Bineinteles, exista poslibitatea cazarii in Statunea Mamaia, cea mai mare si mai frumoasa statiune de pe litoral, care are si hoteluri deschise iarna, si care, in extra-sezon sunt mai ieftine decat cele din Constanta.
Posibilitatile de servire a mesei sunt numeroase in orasul Constanta, care este plin de restaurante, pub-uri, terase. Exista restaurante in tote zonele de interes turistic: Portul Tomis – On Plonge, cu specific pescaresc, foarte aglomerat vara si cu o terasa superba spre port; Centru – Irish Pub (specific irlandez, servire buna, terasa, aglomerat), Marco Polo, Pizza Hut, Taverna El Greco (specific grecesc), Beta, Crama Capitol (specific romanesc), Domino (pizzerie), Bulevardul Mamaia – La Dolce Vita (specific italian), La Tati, Grill House etc.
In Statiunea Mamaia sunt deschise numeroase restaurante si terase, in special vara. Un restaurant deschis tot timpul anului, celebru prin faptul ca bucatar este Milorad Milosevic (cunoscatorii il stiu de la Taverna Sarbului) este Restaurant Arena, cu specific sarbesc.


Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777