Obeliscul Costinesti - obiective turistice Costinesti

Hotelurile din Costinesti au o medie de 8.3 puncte din 10

din 551 recenzii

Oferte Costinesti

Vezi toate ofertele

Pareri Costinesti

"Foarte buna"

Vezi toate parerile Costinesti

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Obeliscul Costinesti

Obeliscul Costinesti

Obeliscul Costinesti

Obeliscul, simbolul statiunii Costinesti, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din Costinesti. Pe vremea comunismului, o poza langa faimosul Obelisc este tot ceea ce isi doreau tinerii si nu exista familie care sa ajunga in Costinesti si care sa nu treaca cel putin o data prin fata lui pentru a-i admira frumusetea. 

Evenimentul care a distrus Obeliscul Costinesti

Pe 23 septembrie 2005, Obeliscul a fost complet distrus de inundatii si nu a mai putut fi recuperat. Evenimentul a fost unul deosebit de trist pentru generatiile care au crescut cu imaginea monumentului intiparita in minte. Deoarece vechiul monument nu mai putea fi recuperat de sub mormanul de pamant si nisip care l-a acoperit, autoritatile locale au hotarat sa ridice un nou Obelisc pe plaja din Costinesti. 

De la vechi la nou

Noul Obelisc are o inaltime de 18 metri si o greutate de peste 150 tone, cu mult peste vechea constructie din statiunea tineretului. Este format din 6 piese care simbolizeaza catargul unei nave si este inconjurat de 12 tabureti de piatra. Mai mult decat atat, 4 proiectoare amplasate strategic lumineaza monumentul intr-o culoare diferita, astfel incat toti cei prezenti se pot bucura de un spectacol de neuitat. Intreaga zona a capatat o alta fata, iar schimbarile au modernizat statiunea si au atras atentia turistilor straini care prefera sa isi petreaca vacantele pe litoralul romanesc.Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777