Epava Evanghelia Costinesti - obiective turistice Costinesti

Hotelurile din Costinesti au o medie de 8.3 puncte din 10

din 551 recenzii

Oferte Costinesti

Vezi toate ofertele

Pareri Costinesti

"Foarte buna"

Vezi toate parerile Costinesti

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Epava Evanghelia Costinesti

Epava Evanghelia Costinesti

Epava Evanghelia Costinesti

Epava Evanghelia este localizata in largul coastelor statiunii Costinesti si poate fi observata cu usurinta de pe plaja. Desi multi turisti stiu de existenta epavei de la malul marii, foarte putini dintre ei ii cunosc povestea. 

Povestea epavei

Nava Evanghelia a apartinut flotei celebrului armator grec Aristotel Socrates Onassis si a fost lansata pe apa sub numele de „Empire Strength“, fiind construită pentru Ministerul britanic al Transportului. De la construcţie si pana in anul în care a esuat, a avut patru denumiri: „Empire Strengh“, „Saxon Star“, „Redbrook“ si, în final, a primit numele „Evangelia“.

La 15 octombrie 1968, nava a eșuat la circa 1,5 km de plaja nordica a statiunii Costinesti, într-o zona a falezei denumită „Golful francezilor”. Motivele sunt inca necunoscute. Cu aproximativ 12 ore inaintea esuării, echipajul de pe Evanghelia ceruse ajutor prin radio Grupului de Intervenții și Salvare Navală al Portului Constanța prin transmiterea unui SOS, prin care ambarcațiunea sesiza că se află în stare de dificultate. Prima nava salvatoare a fost Albatros, urmata la cateva ore de Voinicul. Echipajul a fost nevoit sa abandoneze nava si prin urmare aceasta a devenit proprietatea statului roman.

Multi dintre specialistii care au anchetat evenimentul spun ca avaria care a dus la esuarea navei ar fi fost provocata de o explozie produsa in interiorul vasului. Din cauza costurilor mari pe care le implica recuperarea navei, proprietarul a decis sa lase vasul la locul incidentului. De-a lungul timpului, epava navei Evanghelia s-a integrat in peisajul statiunii si a devenit un simbol al Costinestiului, fiind nelipsita din fotografiile turistilor care isi petrec vacanta in aceasta zona a litoralului. La epava se poate ajunge inot sau cu ajutorul barcilor puse la dispozitie de localnici.Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777