Hotelurile din Mangalia au o medie de 9.2 puncte din 10

din 318 recenzii

Oferte Mangalia

Vezi toate ofertele

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Herghelia Mangalia

Herghelia Mangalia

Herghelia Mangalia

Esti in cautarea unor activitati inedite in sejurul tau pe litoral? Iata o propunere de neratat: viziteaza Herghelia de la Mangalia si iti promitem ca nu vei regreta. Infiintata in anul 1926, Herghelia de la Mangalia este cel mai mare complex de acest gen din zona de sud-est a Europei si adaposteste aproximativ 350 de cai de rasa precum: pursange arab, semigreu si ponei. Periodic, caii hergheliei sunt antrenati pe malul marii, intre statiunile Saturn si Venus, oferindu-le turistilor adunati pe plaja un spectacol foarte frumos. In cele ce urmeaza iti vom prezenta istoria locului si cateva motive pentru care trebuie sa faci o vizita hergheliei daca esti pe litoral.

Putina istorie...

Povestea Hergheliei din Mangalia incepe in timpul domniei Regelui Ferdinand, cand s-au adus aici primii cai pursange arab, cu scopul de a se crea o pepiniera a acestei rase. Caii erau folositi in unitatile de cavalerie ale armatei regelui. Bineinteles, in timp, cu multa dedicare si efort, herghelia a crescut ca suprafata, dar si ca exemplare cabaline. Domeniul s-a extins la peste 600 de hectare, din care 400 sunt folosite pentru cultivarea plantelor de nutret, cu care sunt hraniti caii. 

Rasa Pursange arab este cea mai apreciată rasă cabalină și, totodată, cea mai veche. Foarte rezistentă la condiții neprietenoase și la schimbări climatice, a contribuit la formarea și îmbunătățirea majorității raselor de cai existente acum. Acești cai sunt deosebit de frumoși, energici, grațioși, foarte bine pregătiți pentru curse de galop sau de anduranță și pot alerga cu o viteză de 40 km/h. Este un cal cu temperament vioi, docil, cu aptitudini deosebite pentru curse de galop și anduranță. Este o rasă foarte rezistentă la condițiile de întreținere vitrege și la schimbările climatice.

De ce sa petreci o zi la Herghelia Mangalia?

  1. Singurul hipodrom din Romania care gazduieste curse de galop

Pe langa programul standard de vizitare, ai ocazia sa asisti la curse spectaculoase de galop, trap, atelaje si concursuri hipice de obstacole. Hipodromul Mangalia are o suprafata de 19Ha si este singurul din Romania conceput special pentru cursele de galop. In fiecare vara, hipodromul gazduieste competitii de calarie la care iau parte herghelii si crescatori din toata tara. Hipodroamele de trap si galop ale complexului sunt bine amenajate, iar in incinta unitatii se practica echitatia. 

  1. Plimbari romantice pe malul Marii Negre

Poti lua ore de echitatie sau sa faci o plimbare pe malul marii, asistat de ajutor specializat. Daca vrei ceva mai relaxant, poti opta pentru o plimbare cu trasura trasa de cai. Indiferent ce alegi, o zi la hipodrom inseamna distractie garantata atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Ce poate fi mai frumos de atat?

  1. Spectacole pentru copii

Ocazional, se organizeaza spectacole pentru copii, inspirate din basmele copilariei, toate personajele fiind calare. Un adevarat spectacol pentru cei mici, care sunt captivati atat de poveste, cat si de maiestria cailor. 

Cum ajungi la Herghelia Mangalia?

Herghelia Mangalia se afla la doar 3 kilometri nord de Municipiul Mangalia si la aproximativ 500 de metri de tarmul Marii Negre. Daca ai cazare in Mangalia, este foarte simplu de ajuns. Programul zilnic de vizitare este între orele 8:00 și 16.00. Biletul de intrare costă 12 lei, iar copiii până în șase ani au intrare gratuită. O plimbare călare începe de la 36 lei/30 minute, iar una cu trăsura, de la 24 lei/30 minute. 

Adresa: Sos.Constantei km 3, Mangalia, 905500.

Contact: 40(241)751325 / 40 372 70 17 64 ( Ancuta Constantin )

Program: Luni-Duminica: 8:00- 18:00

Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Edificiul Bizantin Mangalia

EDIFICIUL BIZANTIN din Mangalia este un monument istoric care dateaza din perioada secolelor V-VI d. Hr. Vestigiile istorice au fost descoperite intre anii 1993-1995 pe terenul aferent hotelului...

Moscheea Esmahan Sultan Mangalia

MOSCHEEA ESMAHAN SULTAN din Mangalia este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de cult din sudul litoralului romanesc. Lacasul de cult musulman a fost construit in anul 1573 de catre...

Muzeul de Istorie si Arheologie Callatis Mangalia

MUZEUL DE ARHEOLOGIE CALLATIS Mangalia este o institutie dedicata expunerii si conservarii vestigiilor istorice ale vechii cetati Callatis. Muzeul a fost inaugurat in anul 1959, dupa ce lucrarile...
Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777