Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Transport rutier

Transport rutier

Informatii suplimentare despre rutele de transport catre litoral

Informatii suplimentare despre rutele de transport catre litoral

Constanta si statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre sunt legate de restul tarii printr-o infrastructura moderna. In functie de zona din care doriti sa va deplasati catre litoral, aveti la dispozitie mai multe rute care va vor conduce catre destinatia dorita. In randurile care urmeaza va vom prezenta cele mai populare rute care an de an aduc sute de mii de turisti pe litoral:

1. Autostrada Soarelui A2 este principala artera care leaga litoralul romanesc de restul tarii. Incepand cu anul 2012, Autostrada A2 face legatura directa intre Constanta si Bucuresti pe o distanta totala de 202 kilometri si reprezinta cea mai buna optiunea pentru turistii care vin pe litoral din Muntenia, Ardeal, Maramures si Banat.

Intrarea pe Autostrada Soarelui se face din Bucuresti indiferent din ce pare a tarii veniti. Aici Autostrada A2 preia intreg traficul catre litoral, scurtand considerabil durata calatoriei si calitatea acesteia. De-a lungul sau, autostrada este presarata cu parcari si benzinarii. Dupa cum stiti regimul de circulatie pe autostrada este unul special, astfel incat pe aceasta ruta soferii pot circula in legalitate cu pana la 130 km/ora. Momentan nu a fost impusa o taxa de autostrada, soferii fiind nevoiti sa plateasca doar taxa de pod peste Dunare, in dreptul localitatii Fetesti, pe ambele sensuri de mers.

2.Pentru a ajunge mai usor in statiunile din sudul litoralului, turistii au la dispozitie din vara lui 2012 o noua artera rutiera: Autostrada A4. Fiind gandita ca o centura ocolitoare a Constantei, A4 face legatura intre orasul Ovidiu, aflat in nordul Constantei, si localitatea Agigea, aflata in sud. A4 are o lungime de aproximativ 20 de kilometri si se intretaie cu Autostrada Soarelui in dreptul iesirii catre municipiului Constanta.

3. Soseaua E60 face legatura intre Bucuresti si Constanta pe ruta: Urziceni - Slobozia - Tandarei - Giurgeni - Harsova - Mihail Kogalniceanu - Ovidiu - Constanta (Mamaia). Aceasta ruta are o lungime totala de 268 de kilometri si poate fi parcursa in aproximativ 3 ore, in functie de conditiile de trafic. Aceasta ruta reprezinta o optiune buna pentru turistii din sudul Moldovei si din partea de nord si nord-est a Munteniei. Din soseaua E60 puteti ajunge mai usor in statiunile din sudul litoralului daca va incadrati pe Autostrada A4 la intrarea in localitatea Ovidiu.

4.Soseaua E87 este artera rutiera care face legatura intre Braila, Tulcea si Constanta pe ruta Macin - Tulcea - Babadag - Baia -Mihail Kogalniceanu - Ovidiu - Constanta (Mamaia). Distanta intre Braila si Constanta este de 220 de kilometri si poate fi parcursa in aproximativ 3 ore, in functie de conditiile de trafic. Din Constanta soseaua E87 asigura accesul pentru toate statiunile din sudul litoralului pe ruta: Constanta - Agigea - Eforie - Tuzla - 23 August - Mangalia - Vama Veche. Pentru a evita insa aglomeratia din interiorul Constaneti, la intrarea in localitatea Ovidiu turistii au posibilitatea sa se incadreze pe Autostrada A4 pentru a ajunge mult mai usor in sudul litoralului. Deviind din soseaua E87 in dreptul localitatii Lumina, turistii pot ajunge in localitatile Navodari (24 km), Corbu (28 km) si Vadu (35 km). In aceleasi localitati puteti ajunge si daca traversati statiunea Mamaia si va continuati drumul catre Navodari prin Mamaia Sat. La intrarea in orasul Navodari va vor intampina indicatoare rutiere care va vor indruma catre Corbu si Vadu, zone cu plaje inca virgine.


Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777