Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Transport intern pe litoral

Transport intern pe litoral

Transport intern pe litoral

TRANSPORT INTERN CONSTANTA

Daca sunteti turisit fara autoturism in Constanta nu trebuie sa aveti motive de ingrijorare! Serviciul de transport public in interiorul orasului este foarte bine organizat. Gara Constanta este capat de linie pentru cele mai multe dintre traseele de transport public, dar si punct de tranzit pentru mijloacele de transport care pornesc din alte zone ale orasului. Cartierele orasului, statiunea Mamaia si unele localitati limitrofe "comunica" prin reteaua de autobuze si microbuze care circula constant prin toate zonele municipiului.

Regia Autonoma de Transport Constanta este principala societate de transport public din municipiul Constanta. Autobuzele R.A.T.C. acopera 22 de trasee, cu o lungime totala de aproximativ 270 de kilometri.

Daca doriti sa ajungeti in Mamaia cu autobuzul, atunci trebuie sa stiti ca aveti la dispozitie 5 linii R.A.T.C. care va vor duce la destinatie.

LINIA "CONSTANTA CITY TOUR"

Nu aveti cum sa ratati autobuzele etajate care strabat Constanta sub denumirea de CONSTANTA CITY TOUR! Asemanatoare autobuzelor turistice din marile orase europene, acestea pornesc din dreptul Garii Constanta si va poarta intr-o calatorie frumoasa catre nordul statiunii Mamaia, zona Butoaie (Hotel Caraiman). Autobuzele City Tour includ in ruta lor obiective turistice importante din orasul Constanta si statiunea Mamaia: Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Istorie si Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Muzeul "Ion Jalea", Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic "Tomis", Satul de Vacanta, Aqua Magic, Cazinoul din Mamaia, debarcaderul care face legatura cu Insula Ovidiu.

Cursele speciale Constanta City Tour circula doar in sezonul estival, in intervalul orar 9.30 – 20.00, cu o frecventa de 30 de minute, atat in zilele de lucru, cat si sambata, si duminica.

LINIA 40

Autobuzul 40 are ca punct de plecare Gara Constanta si ajunge in zona Pescarie, la cativa pasi de intrarea sudica in statiunea Mamaia. Traseul are o lungime de aproximativ 13 kilometri si este strabatut in circa 50 de minute. Pe traseul autobuzului veti intalni urmatoarele obiective turistice: Teatrul Fantasio, Harta asezarilor antice din Dobrogea, Muzeul de Arta, Delfinariul, Planetariul si Microrezervatia, Centrul de distractii "Lake View".

LINIA 100

Traseul autobuzului 100 incepe din fata Garii Constanta si se termina la intrarea in Satul de Vacanta, pe partea cu Hotel Oxford. Distanta dintre cele doua capete de linie este strabatuta in aproximativ 40 de minute. Autobuzul are statie in fata unuia dintre cele mai mari centre comerciale din oras, City Mall, locatie ideala pentru shopping si distractie. In apropierea centrului comercial se afla Parcul Tabacariei, o oaza de verdeata care se intinde pana la intrarea in Satul de Vacanta.

LINIA 100E

100E este un autobuz care circula doar in sezonul estival. Autobuzul strabete urmatorul traseu: Gara Constanta – Satul de Vacanta - Hotel Caraiman (intrarea nordica in statiunea Mamaia, zona Butoaie). Principalele obiective de interes turistic aflate pe traseul autobuzului 100E sunt: Centrul Comercial City Mall, Parcul Tabacariei, Satul de Vacanta, Telegondola si Parcul Aqua Magic, Cazinoul si debarcaderul care face legatura cu Insula Ovidiu.

LINIA 102E

Autobuzul 102E circula doar in sezonul estival pe traseul Depou C.E.T. - Str. Soveja – Delfinariu – Pescarie – Mamaia – Zona Butoaie (Hotel Caraiman, nordul statiunii). Pe durata calatoriei autobuzul opreste in apropierea urmatoarelor obiective de interes turistic: City Mall, Biserica din lemn Sf. Mina, Delfinariu, Planetariu, Microrezervatie, Satul de Vacanta, Telegondola si Aqua Magic, Cazino, debarcaderul care face legatura cu Insula Ovidiu.

TARIFE BILETE R.A.T.C.

Biletul cu o singura calatorie costa 1.75 Lei, iar pentru un bilet cu doua calatorii veti plati 3.5 lei. Aceste tarife se aplica pentru calatoriile in interiorul orasului, exceptand statiunea Mamaia si localitatile limitrofe.

In cazul curselor Constanta City Tour, pretul unei calatorii este de 4 lei pentru fiecare persoana, iar biletele se achizitioneaza doar in autobuz.

De asemenea, puteti opta pentru unul dintre cele 2 tipuri de abonamente concepute special pentru turisti:

  • abonament de 24 de ore pentru toate liniile, in valoare de 5 Lei.
  • abonament de 7 zile pentru toate liniile, in valoare de 24 Lei.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777