Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Yachting, kaiac si wind-surfing, la Techirghiol


Yachting, kaiac si wind-surfing, la Techirghiol

 

 

Iubitorii sporturilor de apa sunt invitati duminica, de la ora 12.30, la sediul bazei Clubului Nautic Roman din orasul Techirghiol, la inaugurarea primei baze sportive proprii, a organizatiei.

Locatia ocupa o suprafata de peste 1000 de metri patrati si cuprinde: un hangar de depozitare a ambarcatiunilor cu o suprafata totala de peste 100 de metri patrati, o amenajare pentru reparatiile ambarcatiunilor, un spatiu pentru exercitii de forta si intarirea musculaturii, vestiare pe sexe, cu apa calda si toate utilitatile necesare, desfasurate pe 69 mp, o platforma de depozitare a barcilor - cu o capacitate de 50 de ambarcatiuni sportive, o cale de acces catre lac in lungime de 35 de metri, planuri inclinate betonate pentru lansarea la apa, dar si un debarcader cu lungimea de 25 de metri.

Constructia a fost evaluata la peste 70.000 euro si este singura baza nautica ridicata de un club sportiv in ultimii 40 de ani, in Romania. Investitia  a fost in totalitate  realizata de Clubul Nautic Roman, cu ajutorul donatiilor, fondurilor proprii si altor fonduri atrase.

Potrivit reprezentantilor CNR, locatia este o baza moderna, menita sa „slefuiasca” viitori velisti si practicanti de sporturi nautice, dar si sa ajute la o constientizare a beneficiilor pe care le poate aduce un astfel de proiect generos comunitatii din Zona Metropolitana Constanta.

Tot sambata, oaspetii prezenti la eveniment vor participa si la sarbatorirea celor 105 ani impliniti de la fondarea Clubului Nautic Roman.

Clubul Nautic Roman este prima asociatie sportiva de profil din Romania, infiintata in anul 1908, la Constanta si dedicata exclusiv sporturilor pe apa (yachting, canotaj, caiac-kanoe, inot, polo pe apa, pescuit, etc.).

Clubul Nautic Roman este afiliat la Federatia Romana de Yachting (FRY), iar in primul an de la infiintare a organizat trei concursuri de veliere sportive, la clasele Optimist si Cadet, in premiera absoluta pe lacul Techirghiol.

Clubul Nautic Roman organizeaza competitii de veliere sportive, cu participare internationala, cuprinse in Calendarul Federatiei Romane de Yachting (FRY).

Regata Internationala Cupa Dobrogei este prima competitie transfrontaliera de yachting, organizata in parteneriat cu Morski Klub – Balchik, alternativ, la Techirghiol si la Balchik, trofeul interim (transmisibil) Cupa Dobrogei, atribuit celei mai bune echipe de club, fiind disputat anual.

Anul trecut, Regata Sfantul Nicolae a devenit prima “e-regata” organizata in domeniul virtual in Romania, pe un simulator de navigatie cu vele, detinut in proprietate chiar de clubul organizator. Concursul s-a desfasurat la clasele Optimist, Laser 4.7 si Laser Radial.

Reprezentantii CNR au precizat ca, la baza nautica de pe Lacul Techirghiol se organizeaza cantonamente, competitii si tabere tematice de vara, pentru instruirea copiilor in yachting, wind-surfing, kaiac-canoe si pescuit sportiv, in spiritul cercetasiei maritime (sea-scouts).

 

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 30/10/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mamaia  Techirghiol  Eforie  yachting  caiac  sporturi  Clubul Nautic Roman 

Vacante fara griji in 12 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

12 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777