Namolul minune de la Techirghiol, cunoscut peste hotare

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Namolul minune de la Techirghiol, cunoscut peste hotare


Namolul minune de la Techirghiol, cunoscut peste hotare

 

 

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol este ocupat in proportie de 100% inainte de sarbatori ! Numarul  turistilor straini care au venit sa se trateze la Techirghiol in acest an, a crescut cu 20%, potrivit reprezentantilor institutiei medicale. Majoritatea turistilor straini spun ca vin pe litoralul romanesc pentru tratamentele medicale si de relaxare, dar si datorita preturilor mai mici, in comparatie cu cele din strainatate.

Durerile de spate, reumatismul, infertilitatea sau bolile respiratorii – toate acestea si multe alte afectiuni pot fi tratate cu ajutorul bailor de namol, de la Techirghiol.

Namolul sapropelic, extras din lacul Techirghiol, dar si apa sarata a lacului sunt unice in lume.

Sanatoriul Balnear si de Recuperare din Techirghiol a devenit cunoscut peste hotare, mai ales in randul turistilor de varsta a III-a. In acest an, institutia a semnat un parteneriat cu un spital de zece mii de paturi de Israel, astfel ca toti turistii romani care pleaca in Israel pentru diverse interventii medicale, vor fi indrumati pentru recuperare la Techirghiol.

 

Sanatoriul a semnat un parteneriat cu spitalul Hadassah Medical Center Jerusalem. Unitatea din Techirghiol poate primi aproximativ 900 de pacienti, care platesc pentru cazare peste 100 de lei pe zi pentru cazare.  Din 2014 institutia va primi sute de pacienti din Israel, iar primii turisti sunt asteptati sa ajunga pe litoral, chiar inainte de sarbatori.

Utilizarea namolurilor ca factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani, namoloterapia fiind unul din cele mai vechi tratamente folosite inca din Egiptul antic si apoi tot mai mult in decursul vremii, iar unele metode de aplicatie pentru namol s-au mostenit pana astazi.

Lacul Techirghiol, situat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud este cel mai intins lac salin din Romania, cu o lungime de 7.500 m, adancimea de maximum 9 m si salinitatea de peste 90 g/l. Se deosebeste fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice, cu toate ca geneza este aceeasi (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este in general apropiata de cea a aerului. Datorita mineralizarii ridicate, temperatura apei lacului Techirghiol poate scadea sub 0°C fara sa inghete.

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun  

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 25/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Techirghiol  Sanatoriul Balnear si de Recuperare  turisti  decembrie  parteneriat  Hadassah Medical Center Jerusalem  namol  tratamente 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777