Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Vacanta in rezervatie!


Vacanta in rezervatie!

 

 

Cati dintre voi mergeti in Vama weekendul asta? E cald, soare, iar toamna si-a facut simtita prezenta doar pe alocuri. In afara de corturile de pe plaja, rockerii si "clatitele trase-n rom", ceea ce nu stiti este ca, de fapt, intrati intr-o rezervatie marina, care adaposteste elemente inedite de flora si fauna.

Rezervatia Marina 2 Mai - Vama Veche este amplasata in sudul litoralului romanesc, intre localitatea 2 Mai si granita cu Bulgaria, acoperind o suprafata de aproximativ 5.000 de hectare, de-a lungul a 7 kilometri de coasta.

Rezervatia detine o mare varietate de habitate specifice zonei marine romanesti, specii rare sau aflate in pericol, de importanta europeana.

Acvatoriul litoral marin 2 Mai - Vama Veche este declarat arie protejata din 1980.

Pe langa activitatile stiintifice sunt permise activitati turistice si educationale organizate, precum si unele activitati de valorificare durabila a unor resurse naturale traditionale.

 

In Rezervatie se gasesc aproape toate tipurile de habitate marine

 

prezente pe litoralul romanesc si, de asemenea, mai mult de 250 specii de flora si fauna marina.

Rezervatia este compusa din doua zone: cea strict-protejata, destinata exclusiv cercetarii stiintifice, cu o suprafata de 3.150 de hectare si cea de siguranta si protectie, care se desfasoara in jurul celei stricte,pe o suprafata de 1.850 de hectare. 

 

Pentru a vizita Rezervatia Naturala Acvatoriul litoral marin Vama Veche 2 Mai, puteti accesa una dintre ofertele de cazare la pensiunile, vilele sau hotelurile din apropiere.

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

Publicat la data de: 28/08/2013

Etichete: Litoralul romanesc  Vama Veche  2 Mai  statiuni  evenimente  cazare  rezervari  rezervatii  obiective turistice 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777