Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

"Dolphin Watching", din 2014 pe litoralul romanesc


 

 

 

In fiecare an, milioane de turisti din intreaga lume sunt dispusi sa plateasca mii de euro pentru o intalnire cu cetaceele, in mediul lor natural. Din 2010, potrivit unui raport al WWF, aceasta activitate a generat venituri de peste un miliard de dolari.

De anul viitor, turistii care aleg litoralul romanesc pentru petrecerea vacantei, vor beneficia de pachete de servicii care vor include vizite cu barca pe mare, pentru observarea delfinilor din Marea Neagra in mediul lor natural.

Proiectul va fi implementat de Societatea de Eplorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin "Oceanic Club".

"Delfini si oameni - Dolphin Watching, o alternativa durabila de dezvoltare", este un proiect cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei, cu ajutorul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa, in valoare de 70.650 CHF.

Programul va fi implementat in sectorul sudic al litoralului romanesc, in zona cuprinsa intre Capul Midia si Vama Veche si are ca obiectiv principal, initierea de activitati alternative pescuitului, in vederea imbunatatirii starii de conservare a speciilor marine de la litoralul romanesc al Marii Negre.

Desi nu a fost inca stabilit un pret pentru litoralul romanesc, pachetele de servicii turistice de tip "Dolphin Watching" prevad activitati alternative pentru situatii meteorologice nefavorabile iesirilor pe mare, cum ar fi pregatirea, degustarea demonstrativa/ interactiva a unor preparate culinare traditionale pescaresti sau constructia de unelte traditionale de pescuit.

 

Potrivit reprezentantilor Oceanic Club, proiectul prevede si initierea de campanii de informare a publicului cu privire la importanta delfinilor, dar si necesitatea protejarii mediuluimarin; instruirea grupurilor tinta cu privire la etapele desfasurarii activitatii de "Dolphin Watching" si beneficiile pe care aceasta activitate le poate oferi; organizarea de iesiripe mare si uscat pentru realizarea activitatii de "Dolphin Watching"; realizarea de sesiuni de comunicare in vederea atragerii tinerei generatii catre activitati care au ca scop conservarea mediului inconjurator; infiintarea unui centru de informare care sa functioneze ca un punct de legatura intre reprezentantii grupurilor tinta; realizarea de concepte de pachete de servicii turistice de tip "Dolphin Watching" in vederea cresterii valorii adaugate a produsului pescaresc.

"Dolphin Watching" este un fenomen extrem de popular in intreaga lume, ce a condus la schimbarea obiceiurilor, practicilor si mentalitatii comunitatilor direct interesate de mediul costier marin.

 

 

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat la data de: 30/09/2013

Etichete: litoralul romanesc  servicii  pachete turistice  Constanta  Vama Veche  2 Mai  delfini  proiecte  ONG  Oceanic Club 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777