Mangalia isi schimba infatisarea! Primaria a demarat un proiect de amenajare peisagistic

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Mangalia isi schimba infatisarea! Primaria a demarat un proiect de amenajare peisagistic


Mangalia isi schimba infatisarea! Primaria a demarat un proiect de amenajare peisagistic

 

 

Mangalia isi va schimba infatisarea in plan arhitectural! Primaria municipiului Mangalia a incheiat un acord de parteneriat cu institutii specializate in design urban si peisagistic, in vederea desfasurarii unui proiect prin care institutiile partenere isi propun schimbarea in plan arhitectural a infatisarii Mangaliei si statiunilor aferente.

Potrivit reprezentantilor biroului de presa al Primariei Municipiului Mangalia, la sfarsitul saptamanii trecute, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a purtat mai multe discutii cu reprezentantii factorilor implicati in dezvoltarea acestui proiect.

 

Intalnirea a avut ca scop gasirea celor mai bune solutii de design urban pentru relansarea obiectivelor turistice din Mangalia: “Acest parteneriat va avea ca finalitate demararea unor proiecte menite a schimba total înfatisarea statiunilor si va avea ca rezultat cresterea prestigiului profesional al partenerilor nostri. Municipalitatea va acorda tot spijinul acestor tineri, viitorul Romaniei de maine, pentru a reda statiunilor stralucirea de altadata. Vom reu?i, cu siguranta, sa primim turistii intr-un alt decor peisagistic decat cel actual”, a declarat primarul Cristian Radu.

Totodata, de vineri pana duminica, participantii la proiectul pilot “Design urban si peisagistic pe litoralul romanesc” au inspectat toate statiunile, iar ulterior vor concepe mai multe proiecte de amenajare a peisagisticii din statiuni. In urma unei analize riguroase, primarul Mangaliei si reprezentantii Primariei din cadrul departamentelor de specialitate, vor demara ample lucrari de modernizare a statiunilor.

Institutii partenere in acest proiect sunt: Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” – Bucuresti, Asociatia Absolventilor Urbanisti si Peisagisti din Romania, Chelgate Romania, Complexul Cultural “Callatis” - sectia Muzeul “Callatis” si Primaria Mangalia.

 

 

Redactor: Oana Blanda Craciun 

 

 

 

 

Publicat la data de: 26/11/2013

Etichete: litoralul romanesc  evenimente  Constanta  Mangalia  proiecte  Primaria Mangalia  statiuni  design peisagistic  obiective turistice 

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777