Excursii Litoralul Romanesc - Ruta Verde - Crucea Sudului

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Ruta Verde - Crucea Sudului

Descriere Ruta Verde - Crucea Sudului

In unele cronici si documente vechi se vorbeste despre o mostenire pe care Apostolul Andrei ar fi lasat-o ucenicilor sai ce au format un ordin secret cavaleresc numit Cavalerii Crucii Sudului. Acest ordin, cu o existenta destul de controversata si despre care exista foarte putine informatii ar putea avea o vechime de aproape 2000 de ani, timp in care din generatie in generatie a avut de indeplinit o misiune secreta prin care trebuia sa protejeze o relicva sfanta. Alaturi de echipa TourX veti pleca intr-o expeditie prin care vom incerca sa descoperim misterul Crucii Sudului si de ce nu sa devenim noi insine Cavaleri ai Crucii Sudului...

Vom parcurge un itinerariu deosebit de frumos care pleaca dimineata devreme, aproximativ ora 08.00, din sudul litoralului spre Manastirea si Pestera Sfantul Andrei trecand prin satele comunitatilor etnice dobrogene despre care vom afla lucruri foarte interesante si ne vom bucura de peisajele generoase, specifice Dobrogei continentale. Ajungem la Manastirea Sf Andrei in jurul orei 11.00 unde vom fi oaspetii parintelui Ioan care ne va povesti si provoca sa rememoram aspecte din istoria religioasa a tinutului Mircesti, fost Demircea. Calugarii de aici detin dovezile prezentei Apostolului Lupilor asa cum este denumit Sfantul Apostol Andrei care de aici a inceput crestinarea romanilor ca parte a pelerinajului sau apostolic. Povestile parintelui Ioan va vor fascina cu siguranta.

Dupa pranzul traditional dobrogean servit in pensiunea unei ferme agricole din zona, aproximativ la ora 15.00 vom ajunge la monumentul triumfal de la Adamclisi, supranumit „actul de nastere daltuit in piatra al poporului roman”, monument unic in felul sau, unde vom cunoaste secretele daltuite in metopele sale. In apropiere vom vizita cetatea Tropaeum Traiani considerata cea mai mare asezare civila romana din Dobrogea. Pranzul bazat exclusiv pe produse dobrogene cat si modul in care ne vor fi prezentate monumentele istorice constituie experiente speciale, pe care vi le veti aminti cu placere.

Urmatorul popas il vom face intr-o comunitatea tatara, o comunitate care ne este foarte draga pentru pasiunea cu care oamenii de aici isi manifesta apartenenta la cultura lor. Veti ajunge aici cu zambetul pe buze, veti petrece momente incarcate de traditii si obiceiuri autentice, veti gusta din cele mai bune produse cu specific musulman - inclusiv vestitul suberec  tataresc. Dupa ce vom lua parte la dansurile si cantecele tatarilor de la Cobadin, in jurul orei 18.00 vom pleca spre Olimp.

Calatoria noastra se va incheia pe domeniile Clos de Colombe unde soarele, apa si pamantul se combina pentru a da nastere unei licori miraculoase: vinul. Dupa vizitarea podgoriei si a instalatiilor de produs si imbuteliat vin, vom merge la o degustare de vinuri unde specialistii ne vor invata cum se recunoaste un vin autentic, ce calitati trebuie sa aiba si cum se beau diversele tipuri de vinuri. Ne vom intoarce apoi in restaurantul cramei Clos de Colombes unde vom servi o cina alcatuita doar din produse naturale traditionale si autentice.

Pe drumul de intoarcere, pe care garantam ca vom pleca cu totii veseli, o sa ne distram cantand karaoke, spunand glume si realizand o serie de activitati si jocuri amuzante si antrenante. Turul nostru se va incheia in jurul orei 21.30.

Aceasta excursie se poate realiza si in regim tur privat (2-4 persoane) la pretul de 450 lei/persoana. Pretul este calculat pentru 4 persoane/autoturism. Pentru mai putin de 4 persoane pretul se recalculeaza.

Momentan nu se pot organiza aceste activitati. Speram sa revenim intr-un timp cat mai scurt cu cele mai atractive activitati de pe litoralul romanesc.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.6 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.6 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777