Excursii Litoralul Romanesc - Ruta Albastra - Excursie intre cetati si ape

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Ruta Albastra - Excursie intre cetati si ape

Descriere Ruta Albastra - Excursie intre cetati si ape

Vom porni din Mamaia, statiune care astazi este echivalentul distractiei si bunei dispozitii, dar care are o istorie veche de peste un secol. Drumul ne poarta pe langa insula in care se spune ca sunt ingropate comori, pe langa rezervatii naturale pline de pasari si vegetatie, pe langa biserica ingropata si lacul cu proprietati miraculoase... Ajunsi la Histria pare ca am coborat in istorie cu doua mii de ani pentru ca acolo ne vor astepta Dacii si Romanii de la Danais care vor organiza lupte si reconstituiri istorice printre zidurile celui mai vechi oras din Romania, oras unde s-au batut primele monede de pe teritoriul romanesc.

Drumul nostru duce spre cetatea genoveza Enisala, singura cetate medievala pastrata in Dobrogea. Cetatea Heracleea, asa cum era numita in vechime, vegheaza de la inaltime asupra unui peisaj mirific in care lacurile, dealurile si marea se contopesc, oferindu-ne un spectacol unic pe care obiectivele aparatelor de fotografiat reusesc cu greu sa il inregistreze.

Ruta noastra se incheie cu o degustare de vinuri si cu o masa traditionala acompaniate de dansuri si muzica aromane interpretate de un grup de tineri inimosi si energici care doresc sa pastreze si, de ce nu, sa si reinvie daca este cazul, traditiile si obiceiurile stramosilor lor. Vom avea ocazia sa cunoastem un model de convietuire inter-etnica si multi-culturala specific Dobrogei.

 

Aceasta excursie se poate realiza si in regim tur privat (2-4 persoane) la pretul de 450 lei/persoana. Pretul este calculat pentru 4 persoane/autoturism. Pentru mai putin de 4 persoane pretul se recalculeaza.

Momentan nu se pot organiza aceste activitati. Speram sa revenim intr-un timp cat mai scurt cu cele mai atractive activitati de pe litoralul romanesc.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.6 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.6 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777