Hotelurile din Mamaia au o medie de 8.7 puncte din 10

din 11395 recenzii

Oferte Mamaia

Vezi toate ofertele

Pareri Mamaia

"Foarte frumooooos!"

Vezi toate parerile Mamaia

Obiective turistice si atractii Mamaia

Afla ce obiective poti vizita in Mamaia si in imprejurimi

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este o insula de origine calcaroasa, cu o suprafata de aproximativ 26.000 mp, circa jumatate din insula fiind amenajata in scop turistic. Conform cercetarilor facute pe insula, cele mai vechi asezari ale oamenilor in zona dateaza din timpul traco-getilor si a geto-dacilor. De-a lungul timpului, aici au locuit si populatii daco-getice-scitice si colonii grecesti.

Insula lui Ovidiu din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. Insula este situată la 500 de metri distanță de malul orașului Ovidiu si la 5 kilometri distanta de statiunea Mamaia. Astfel, turiștii ademeniți de petrecerile si atractiile cosmopolite ale renumitei statiuni se pot reface după o noapte lunga vizitand acest colt de liniste natural, aflat in apropiere. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende. 

Legenda Insulei lui Ovidiu

Una dintre aceste povestiri are legatura cu originea numelui pe care il poarta insula. Se spune ca, in timpul exilului sau, poetul Ovidius Publius Naso se retragea pe acest petic de pamant pentru a-si scrie versurile. In timpul şederii pe insulă, Ovidius ar fi scris operele „Tristele” şi „Ponticele”, în care se regăsesc elemente din viaţa şi obiceiurile oamenilor de aici. Locul exact al mormantului lui Ovidiu nu este cunoscut, insa putinele izvoare istorice indică aceasta insula unde a fost înmormantat poetul si care ii poarta acum numele.

In realitate, specialistii nu au gasit nicio dovada care sa ateste prezenta poetului Ovidius pe aceasta mica insula de pe Lacul Siutghiol. Cu toate acestea, legenda a ramas in picioare pana in zilele noastre si mai exista inca oameni care cred in veridicitatea ei.

In secolele trecute, insula era populata de pescari care isi construiau aici adaposturi, dar si de gradinari care profitau de solul fertil al insulei. Odata cu identificarea potentialului sau turistic, Insula lui Ovidius a fost transformata intr-un loc de relaxare pentru turisti, pastrandu-si aceasta intrebuintare si astazi.

Cum ajungi?

Accesul pe insulă se face de la debarcaderul Ovidiu aflat vis-a-vis de Cazino cu vaporaşul Ovidius sau cu şalupele Sabrina şi Marina. Vaporaşul are programate curse la interval de două ore. Pana sa ajungeti pe insula va asteapta o plimbare linistita pe lac. Plimbarea pe Lacul Siutghiol dureaza puţin peste treizeci de minute. Preţul biletelor este acelaşi indiferent de ambarcaţiune, respectiv 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii 4-14 ani, dus-întors. Traversările se fac zilnic între 11.30-22.00. Pe Insula lui Ovidiu este amenajat un frumos complex turistic, iar cei care doresc au posibilitatea sa ramana aici cateva zile. 

Pe insula puteti face plimbari pentru a admira peisajele si, daca va ocupati din timp de rezervari, puteti petrece si noaptea intr-una din cele 10 casute de 3 stele disponibile.

Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Aqua Magic Mamaia

Parcul acvatic AQUA MAGIC este amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, aproape de statia de Telegondola. Accesul in parcul acvatic nu se face direct din bulevardul principal al statiunii, ci...

Pontonul Mamaia

PONTONUL din statiunea Mamaia este o atractie turistica inaugurata la inceputul sezonului estival 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria, inainteaza in mare pe o...

Satul de Vacanta Mamaia

SATUL DE VACANTA este un loc popular printre turistii care isi petrec concediul in statiunea Mamaia. Amenajat in sudul statiunii, intre lacurile Tabacarie si Siutghiol, acest loc este ideal pentru...
Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.9 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.9 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777