Excursii Litoralul Romanesc - Ruta Verde - Turul Secretul Templierilor

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Ruta Verde - Turul Secretul Templierilor

Descriere Ruta Verde - Turul Secretul Templierilor

Cu totii am auzit despre vitejii Cavaleri Templieri care au luptat in cruciade si care au devenit sursa de inspiratie pentru numeroase carti sau filme, dar putin stiu ca si in Dobrogea exista legende care vorbesc despre cavaleri crestini care au trecut pe aceste meleaguri si poate chiar s-au stabilit aici. Turul acesta isi propune sa va prezinte aceste legende si sa va transforme in exploratori ai istoriei si a secretelor acestui tinut cuprins intre mare si Dunare.

Primul punct in aceasta explorare este Mangalia, care timp de 2500 de ani a purtat diverse denumiri Callatis, Pangalia, Mankalia si a dat nastere la numeroase legende. Dar Mangalia stie sa isi ascunda foarte bine tainele, chiar daca cateodata ne mai lasa sa aruncam o privire catre ele. Printre aceste secrete se numara cel mai vechi papirus din Europa care a fost descoperit intr-un mormant, si care dupa o odisee intreaga s-a intors in sfarsit acasa, fara insa a se lasa descifrat. Dar poate cel mai spectaculos secret al Mangaliei este ascuns sub apele marii care acopera cea mai mare parte a vechiului oras; aici, la aproximativ 6 metri adancime, sub nisipul de pe fundul marii, scafandrii au descoperit artefacte, pereti, coloane si strazi pavate, ziduri si amenajari portuare antice, iar in largul marii, la cateva sute de metri de tarm, la o adancime de zece metri, a fost descoperita o epava antica ce transporta blocuri de calcar.

Ne despartim de mare pentru a ne continua drumul catre interiorul Dobrogei, iar valurile albastre ale apei vor fi inlocuite de verdele unui relief care valureste usor sub soarele arzator. Urmatoarea noastra oprire va fi Adamclisi unde vom fi intampinati de Monumentul Tropeum Traiani care cuprinde in basoreliefurile sale o adevarata poveste a formarii poporului roman. In apropierea monumentului vom servi pranzul la care ne vom delecta cu produse traditionale tipice acestei zone.

Apoi drumul nostru ne poarta catre Manastirea Dervent, un loc incarcat de spiritualitate si legenda. Aici vom afla povestea cavalerului crestin si a prieteniei sale cu un dervis musulman, legenda care demonstreaza ca din totdeauna Dobrogea a fost un spatiu in care diversele religii si culturi nu numai ca au co-existat, dar iata ca s-au si ingemanat. Vom vedea de asemenea crucile de piatra „crescute din pamant” despre care se spune ca au puteri tamaduitoare. Cei insetati vor putea sa bea din apa Izvorului Tamaduirii care, potrivit legendei, a aparut pe locul in care Sfantul Andrei a batut cu toiagul in piatra.

Calatoria noastra inceputa pe tarmul marii se va incheia pe malurile Dunarii unde apa, soare si pamantul se contopesc pentru a naste o licoare magica: vinul de Ostrov. Specialistii Podgoriei Ostrov ne vor transforma in adevarati somelieri care aduc la rang de arta tehnica degustarii vinurilor. In mijlocul viilor ne asteapta cina la care ne vom intalni din nou cu bucate traditionale dobrogene acompaniate de vinurile care fac renumele zonei.

Aceasta excursie se poate realiza si in regim tur privat (2-4 persoane) la pretul de 450 lei/persoana. Pretul este calculat pentru 4 persoane/autoturism. Pentru mai putin de 4 persoane pretul se recalculeaza.

Momentan nu se pot organiza aceste activitati. Speram sa revenim intr-un timp cat mai scurt cu cele mai atractive activitati de pe litoralul romanesc.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.6 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.6 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777