Excursii Litoralul Romanesc - Excursie in Dobrogea de Sud - O zi in Balcic

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Excursie in Dobrogea de Sud - O zi in Balcic

Descriere Excursie in Dobrogea de Sud - O zi in Balcic

Ca o extensie a experientelor dobrogene pe care le promovam, va propunem o calatorie in timp, in perioada interbelica, una dintre cele doua perioade in care Cadrilaterul, denumit in trecut Dobrogea de Sud, era cuprins de granitele tarii noastre. Aceasta regiune, dar in special micul oras Balcic, a atras, de-a lungul timpului, o multime de personalitati istorice si culturale din Romania.

 

Balcicul, un oras pitoresc aflat pe Coasta de Argint a Marii Negre, a fermecat-o pe Regina Maria aceasta construind aici un complex regal, imprejmuit de gradini de crini si trandafiri, presarate cu simboluri si citate in slavona si araba, cu terase de piatra, un turn asemeni unui minaret si o mica biserica. Vom incerca sa descifram impreuna semnificatia simbolurilor din gradinile regale, privind dincolo de vegetatia luxurianta, coloanele si lespezile impunatoare din marmura si piatra.

 

Palatul este inconjurat de case vechi de vilegiatura, proiectate de arhitecti romani, foste resedinte de pictori renumiti, care, atrasi de farmecul boem al micului oras, veneau aici in timpul verii sa picteze. Acest fenomen si-a pus amprenta asupra artei romanesti, astfel incat Balcicul a creat „un adevarat curent cu putere aproape de scoala” (Emanoil Bucuta). Printre pictorii romani care au gasit inspiratie in Balcic se numara si Nicolae Tonitza, Adam Baltatu, Cecilia Cutescu-Storck, Dumitru Ghiata, Henri Catargi, Lucian Grigorescu si multi altii.

 

Un alt loc intesat cu istorie si legende pe care il vom explora in acest tur este Cap Caliacra, un monument al naturii, cu stanci inalte si abrupte, peste care se inalta fortareata medievala Caliacra, datand din secolul IV i.Hr..

Parte din istoria Romaniei, zona Coastei de Argint a Marii Negre, are o importanta incontestabila in cultura poporului roman.

 

Vino sa descoperim impreuna farmecul acestor locuri!

 

Aceasta excursie se poate realiza si in regim tur privat (2-4 persoane cu BMW X5 sau Porche Cayene ) la pretul de 950 lei/persoana, la cerere, de Luni pana Vineri. 

Rezervari online Excursie in Dobrogea de Sud - O zi in Balcic

Pentru a face o rezervare pentru Excursie in Dobrogea de Sud - O zi in Balcic va rugam sa completati corect formularul de rezervare on line.
Va rugam sa furnizati toate informatiile de contact.

Date personale

Perioada excursiei

Numar persoane

Adulti
Copii
Varste copii:

Alte specificatii

Prin apasarea butonului “Trimite rezervarea” sunteti de acord cu: Termenii si Conditiile de Rezervare si Contractul cu turistul


Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.6 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.6 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777