Excursii Litoralul Romanesc - Ruta Mov - Aventurile Casienilor

Transport Litoral

Transport, intern si extern, informatii privind traseele de transport de pe litoral...

Vezi detalii

Ruta Mov - Aventurile Casienilor

Descriere Ruta Mov - Aventurile Casienilor

Una din zonele cele mai pline de spiritualitate din spatiu dobrogean este cea pe care o veti descoperi alaturi de noi in cadrul turului Aventurile Casienilor. Mistic, plin de istorie si intesat de legende, tinutul Casian iti ofera experienta unei Dobroge asa cum nu ti-ai fi imaginat-o pana acum: sfinti, pesteri, balauri, stanci de corali si asezari antice se imbina armonios pentru a face din acest tur unul de neuitat.

Plecand din Mamaia, drumul nostru ne poarta catre Cheile Dobrogei, un labirint al timpului, in care, privind stancile impunatoare formate prin pietrificarea recifurilor de corali, putem face o calatorie prin timp in urma cu milioane de ani, cand aceste locuri erau acoperite de apele Marii Tethys. Spectacolul acesta continua si in interiorul stancilor unde descoperim pesteri si grote care mii de ani au fost atat adaposturi cat si spatii cu caracter religios si mistic. Poate ca de la aceste pesteri provine legenda balaurului dobrogean, cel mai mare sarpe din Romania, care se ascunde printre stancile si maracinisurile din Dobrogea. Desi este neveninos, se misca destul de lent si se hraneste cu rozatoare, cu pasari si cu ouale lor, in povestile localnicilor, el capata apecte apocaliptice, iar legendele povestesc ca daca un sarpe ajunge mare intra sub pamant si sta ascuns acolo timp de sapte ani, atunci cand iese are forma unui balaur cu aripi si care scuipa foc.

Urmatorul punct al rutei este la cetatea Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actual al Romaniei. Ajunsi acolo ne vom simti purtati din nou prin timp in urma cu peste 2000 de ani cand pe aceste teritorii se luptau dacii si romanii, lupte pe care le vedem astazi reconstituite de o maniera fidela de catre voluntarii de la DANAIS. Crama Histria ne ofera prilejul intalnirii cu produsele traditionale si autentice pe care le vom servi la pranz aici.

Din tumultul luptelor vom trece apoi la linistea deplina a Manastirii Casian, unde doar toaca se mai aude uneori. Aceasta manastire situata pe unul dintre punctele inaltate ale zonei ne umple de spiritualitate si de pace, asa cum probabil a fost incarcat si Ioan Casian cel care, plecand de aici, va pune bazele monahismului occidental. Langa manastire vom vizita pestera Sf Ioan Casian, loc in care s-a pastrat vie flacara credintei crestine in perioadele de prigoana, lucru demonstrat de sapaturile arheologice ce au fost organizate aici.

Pe drumul de intoarcere ne vom opri la o locatie rustica unde vom putea degusta vinurile dobrogene si vom avea prilejul sa ne desfatam iarasi cu mancarurile tipice zonei.

Aceasta excursie se poate realiza si in regim tur privat (2-4 persoane) la pretul de 450 lei/persoana. Pretul este calculat pentru 4 persoane/autoturism. Pentru mai putin de 4 persoane pretul se recalculeaza.

Momentan nu se pot organiza aceste activitati. Speram sa revenim intr-un timp cat mai scurt cu cele mai atractive activitati de pe litoralul romanesc.

Vacante fara griji in 6 rate fara dobanda

Vacante fara griji in

6 rate fara dobanda

hotelurile de pe litoralul romanesc au medie de 8.6 puncte din 10

Hotelurile

de pe
Litoralul Romanesc au o medie

de 8.6 puncte din 10

Rezerva acum vacanta ta

Rezerva acum vacanta ta

0241 999

0241 837 777