Pergamon - obiective turistice


 Rezervati online

Pergamon

Pergamon


Pergamon

Printre coloanele de marmura ale unui templu antic dedicat artelor de vindecare, apar razele unui apus de soare ce seamana cu doi vizitatori care admira pentru ultima oara o alta minune veche de 2000 de ani a Turciei.
Asclepion din Pergamum (sau Pergamon) a fost printre primele si cele mai mari centre medicale din lume. Aici un mare medic pe nume Galen a stabilit regulile de baza pentru toti medicii care au aparut dupa el timp de secole. Pacientii au fost tratati aici intr-o cladire de o frumusete arhitecturala unica, de asemenea, cunoscuta si pentru maretia bibliotecii sale. In zona adiacenta se afla si un teatru pentru binedispunerea celor care veneau aici sa-si trateze diferitele boli.
Situat intre Canakkale si Troia la nord, Izmir, Kusadasi si Efes la sud, Bergama (Pergamon, Pergam) este un loc ce poate fi vizitat foarte repede intr-o dimineata sau dupa-amiaza sau dupa o zi de excursie.


Obiective turistice

Vezi obiectivele turistice din apropiere

Cetatea Troia

Cetatea Troia

In Iliada lui Homer, Troia a fost orasul Ilium. Razboiul troian a avut loc in secolul al 13-lea î.Hr., cu Agamemnon, Ahile, Ulysses, Patrocle si Nestor pe din partea aheilor, iar Priam, cu...

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale este una dintre atractiile de top din Turcia si o destinatie unica in lume. Formatiune calcaroasa alcatuita din multe terase asemanatoare unei cascade, ce face parte din Patrimoniul...