Descriere Litoral Turcia, istoric si informatii despre litoral Turcia


 Rezervati online

Litoral Turcia

Despre litoral Turcia


Foto litoral Turcia

Incarcata de peisaje care iti taie respiratia, Turcia este o destinatie de vacanta interesanta datorita obiectivelor istorice, plajelor intinse, hotelurilor exclusiviste si amestecului arhitectural cu influente otomane si romane. Statiuni precum Antalya, Bodrum, Dalaman, Kemer, Cesme, Marmaris si Alanya sunt populare pentru frumusetea lor naturala, sit-urile arheologice si numeroasele sporturi nautice.
Datorita acestui motiv, multi vizitatori ai coastei de vest a Turciei, aleg Coasta de Turcoaz unde Marea Mediterana si ruinele antice sunt frumos completate de catre crestele din Muntii Taurus. Puteti alege sa completati vacanta dumneavoastra cu o vizita la Istanbul, acest canal fascinant intre Asia si Europa, unde peretii legendari ai Troiei inca stau in picioare si unde fantomele Regilor Otomani isi au resedinta.
Antalya este cea mai mare statiune de vacanta a Turciei situata pe coasta de sud a tarii. Poate unul din cele mai bune atu-uri ale acestei statiuni este amplasarea sa la poalele Muntilor Taurus. Antalya este de asemenea, un loc minunat pentru a vă bucura de vacanțe cu activitate, si aici enumeram terenurile de golf, rafting, scufundări în Marea Mediterană, vizitarea Troy Aqua Park, excursii istorice în jurul orașelor vechi Kaleici și Aspendos, cumpărături, călărie, safari cu jeepul și mult mai mult.
Blue Flag Beach Lara (la o distanta de 7 km de oraș) este una dintre cele mai bune plaje din zona. Denumirea „blue flag” reprezinta certificarea calitatii acesteia. Pentru relaxare si distractie plaja ofera o mulțime de umbrele, șezlonguri, baruri pe plajă și restaurante în apropiere.
Tot in sud-vest, mai exact in regiunea Dalaman, se situeaza una din cele mai animate statiuni din punct de vedere al vietii de noapte, si anume Marmaris. Majoritatea pub-urilor situate in Long Beach se deschid devreme si ofera spectacole de Karaoke, Drag, in localuri precum Turtle Bar sau Talk of the town. Pe de alta part, in Bar Stree puteti gasi o gama larga de cluburi, cum ar fi Galeon, Green House, Back Street sau Crazy Daisy, care rămân deschise pana dimineata. Pe langa petrecerile organizate, Marmaris este un centru de scufundari, navigatie si canotaj datorita porturilor de agrement intinse pe coasta statiunii.
In imediata vecinatate a statiunii Marmaris este Pamukkale, sau "Castelul de bumbac". Format din izvoare termale bogate, locul este acoperit de stalactite uriase, cataractă, cascade, bazine - și cele mai bune din toate - izvoare termale cu apa fierbinte puse la dispozitia turistilor, cunoscute inca de pe vremea romanilor pentru puterile lor terapeutice.
Călătorind spre nord, intalnim orasul port Bodrum, situat pe coasta de sud-vest a tarii. Acesta se află în inima Rivierei turcești sau Coasta de Turcoaz. Combinația de climat insorit, mare calda si tarmuri nesfarsite, atesta faptul ca statiunea are resursele necesare pentru a oferi turistilor posibilitatea de a practica sporturi acvatice cum ar fi navigatie, scuba diving, caiac pe mare și sporturi montane, inclusiv ciclism, abseiling și balonul cu aer cald.
In zona se afla semnificative vestigii arheologice, cum ar fi ramasitele Mausoleul lui Maussollos, care a fost construit pentru un guvernator persan lângă actualul zi Bodrum (aceasta este sursa cuvântului modern de "mausoleu", adică marele mormânt). Pentru o vacanță plină de istorie, preparate delicioase, precum și activități care variază de la abseiling la schi jet, Turcia este detinatia perfecta.
In partea de nord, in regiunea Izmir, se situeaza frumoasa peninsula Cesme, cu întinderile sale de plaje cu nisip fin. Kusadasi este cea mai populară stațiune din regiunea Izmir.


Cazare Litoral Turcia 2019

Oferte litoral Turcia, cazare la hoteluri, vile si pensiuni

Hoteluri Litoral Turcia 2019